BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakİstanbullular şehir değiştiriyor! ----

İstanbullular şehir değiştiriyor!

İstanbullular şehir değiştiriyor!
18 Temmuz 2018 - 16:35 www.finansgundem.com

İstanbullular İzmir, Ankara ve Muğla’ya yerleşiyor. İstanbul içinde ise Kadıköy, Kağıthane ve Güngören en hareketli semtler.

Kasım 2017’de kurulan ve bugüne kadar 4 binin üzerinde taşınma talebine yardımcı olduğu gözlenen Rahat Taşın’ın verilerine göre İstanbul’dan başka bir şehre taşınanların yüzde 12’si İzmir’i tercih ediyor. Şehir değiştirenlerin yüzde 8’i Ankara’ya, yine yüzde 8’i de Muğla’ya taşınıyor.

 Ankara’nın taşınma verileri analiz edildiğinde şehir değiştirerek taşınanların yüzde 16’sı İstanbul’u, yüzde 9’u İzmir’i, yüzde 5’i Balıkesir ve yüzde 4’ü Antalya’ya taşınıyor. İzmirlilerin taşınma konusundaki ilk tercihi yüzde 15’lik bir oranla İstanbul olurken yüzde 7’si Ankara’yı tercih ediyor. Yüzde 5’lik bir kısım ise Bursa’ya taşınıyor.

 Belirtilen tarihler arasında İstanbul içerisindeki taşınma hareketliliğinin yüzde 60'ı Avrupa yakasında olduğu gözlenirken İstanbulluların yalnızca yüzde 16'sı yaka değiştirmeyi tercih ediyor. Taşınanların büyük çoğunluğu ise kendi yakasında ikamet etmeye devam ediyor. En çok taşınan ilçeler ise Kadıköy, Kağıthane ve Güngören olarak ön plana çıkıyor.

 Taşınma maliyetleri yükseliyor

Rahat Taşın’ın verilerine göre büyük şehirlerdeki şehir içi taşınmaların fiyatları Temmuz ayı ile birlikte yüzde 15 yükseldi. Fiyat artışında yüzde 20 ile başı çeken İzmir’i, yüzde 16 ile İstanbul ve yüzde 4 ile Ankara izledi. 

1+1 evler revaçta! İstanbul’da 1+1 eve taşınmanın ortalama maliyeti ise 844TL!

Son bir yıl içinde Rahat Taşın’ı kullanarak taşınanların yüzde 40’ı 2+1 evleri için nakliye hizmetinden yararlanırken yüzde 30’u 3+1 ev taşıdı. Taşınmalar arasında geçen yıl yüzde 10 olan 1+1 evlerin payı ise yüzde 20’ye ulaştı. İstanbul’da 1+1 eve taşınmanın ortalama maliyeti 844 TL’yi bulurken bu rakam Ankara’da 816 TL ve İzmir’de 836 TL olarak dikkat çekiyor. 2+1 ev taşınmanın ortalama maliyeti de İstanbul’da 1122 TL, Ankara’da 920 TL ve İzmir’de 1072 TL. 3+1 ev taşımanın ortalama maliyeti ise İstanbul’da 1484, Ankara’da 1102 TL ve İzmir’de 1147 TL oldu.

Rahat Taşın, anında fiyat hesaplayan algoritması, online rezervasyon kolaylığı ve kredi kartıyla ödeme imkanıyla nakliye sektöründe daha önce görülmemiş, yeni nesil bir deneyim sunarken kurulduğu günden beri her ay ortalama yüzde 22 oranında büyümeye devam ediyor. Evden eve nakliye firması bulmanın oldukça zorlaştığı yaz aylarında haftanın 7 günü kestinsiz hizmet vermeye devam eden Rahat Taşın, ertesi güne rezervasyon olanağıyla yeni ev sahiplerine kolaylık sunuyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)