BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİstanbul'da 'Fetih Şöleni' gecesi----

İstanbul'da 'Fetih Şöleni' gecesi

İstanbul'da 'Fetih Şöleni' gecesi
29 Mayıs 2016 - 17:47 www.finansgundem.com

İstanbul'un fethinin 563. yıldönümü kapsamında Yenikapı'daki miting alanında Fetih Şöleni düzenlendi

İstanbul'un fethinin 563. yıldönümü kapsamında Yenikapı'daki miting alanında Fetih Şöleni düzenleniyor.

18:28 - Başbakan Binali Yıldırım fetih şöleninde konuşma yaptı. İşte Yıldırım'ın konuşmasınsna satır başları:

Fetih çağ kapatıp çağ açmaktır. Fetih mazlumun yanında olmak düşeni kaldırmaktır. Fetih demek bu necip millete hizmet etmek demektir. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü yapmaktır, Osman gazi Köprüsünü yapmak demektir. Fetih yeniden tarih sahnesine çıkmaktır.

18:45 - TBMM Başkanı İsmail Kahraman konuşmasını yaptı.

Yenikapı'da İstanbul'un fethi şöleni

18:50 – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi.

19.40- Türk Yıldızları gösterisi.

20.00- Üç boyutlu İstanbul'un fethi canlandırması

"KUKLALAR AÇTIKLARI ÇUKURLARA GÖMÜLDÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

Sadece Akdeniz'e değil Avrupa'ya da bir kısrak başı gibi uzanan bu memleketi bizden koparmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Bölücü terör örgütünü koçbaşı gibi kullanıp ülkemize saldıranların derdi ne Kürt kardeşlerimizdir ne de o bölgedir. Onların derdi fethin intikamını almaktır. İşte gördünüz, kullandıkları kuklalar açtıkları çukurlara gömüldüler.

İstanbul 563 yıl önce fethedildi ama şundan emin olun bu fethin hesaplaşması 563 yıldır bitmedi. İstanbul’da ezanlar okunduğu sürece bu hesaplaşma bitmeyecek.

"100 YIL ÖNCESİNİN HASTA ADAMININ VARİSİNİ, GELECEĞİN EN BÜYÜK 10 EKONOMİSİNDEN BİRİ HALİNE GETİRECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu millet yüz yıl önce, hasta adam ilan ettikleri Osmanlı'nın küllerini havaya savurmanın hevesiyle Çanakkale'de, Kut'ül Amare'de, Kafkas cephesinde tüm güçleriyle üzerine saldıranlara, hak ettikleri cevabı vermişti. Kurtuluş Savaşı sonunda adeta küllerinden yeniden doğan son devletimiz Türkiye Cumhuriyeti, bu yıl 93. yıl dönümünü geride bırakıyor. İnşallah, 2023 hedeflerimize ulaşarak, 100 yıl öncesinin hasta adamının varisini, geleceğin en büyük 10 ekonomisinden biri haline getireceğiz." diye konuştu.

"ÜMİTLERİNİ TÜRKİYE'YE BAĞLAMIŞ DURUMDALAR"

Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Fetih Şöleni"nde halka seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Nereden nerelere geldik. Bize bunu layık görmeyenler şimdi aslını görüyorlar. Çünkü, bizim fiilimizin ulaştığı yere ülkemizdeki birileri var ya onların hayalleri bile ulaşamaz. Bizi dünyada seven var, sevmeyen var. Bize çok dua eden toplumlar da var ama maalesef hiçbirinin imkanları bizden daha ileri değil. Onlar da ümitlerini Türkiye'ye bağlamış durumdalar, size bağlamış durumdalar, bize bağlamış durumdalar." dedi.

"EN BÜYÜK KALKINMA SEFERBERLİĞİNİ BİZ GERÇEKLEŞTİRDİK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'de iktidarda olduğumuz 13 yıl içerisinde cumhuriyettarihinin en büyük kalkınma seferberliğini biz gerçekleştirdik. Bize ne dediler? 'Boğazın altından tünel, metro yapamazsınız' dediler. Niye yapamayalım? Benim ecdadım Osmanlı, projesini yapmış. Osmanlı, projesini yapmış, bunlar 'Yapamayız' diyorlar. Ne oldu yaptık mı? Yaptık." diye konuştu.

DOKUNULMAZLIĞIN KALDIRILMASI

Dokunulmazlıklarla ilgili parlamentoda iktidar partisinin vermiş olduğu teklifin görüşüldüğünü ve 376 kabulle geçtiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu ne demektir? Yargı parlamentoya fezlekeleri gönderiyor ve bu fezlekeler rafa konuyordu. Şimdi rafa konmuyor. O tarih itibarıyla bu fezlekeler, 168 milletvekilini kapsayan fezlekeler ve bu fezlekeleri şu anda parlamento oyladı ve yargıya gönderiyor. Onun için de şu anda Meclis Başkanlığında. Bundan sonra kalan yargının, yargının vereceği kararla da sizin bu arzularınız, inanıyorum Allah'ın izniyle yerine gelecek."

Erdoğan'ın konuşması sırasında AK Parti İstanbul Gençlik Kolları tarafından 'Dağları delelim terörü bitirelim' yazılı pankart açıldı:

"COĞRAFYAMIZDAKİ BİN YILLIK VARLIĞIMIZI HALA KABUL ETMEYENLER VAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anlaşılıyor ki medeniyetimizin bin 400 yıllık ışığı, hala birilerini rahatsız ediyor. Anlaşılıyor ki coğrafyamızdaki bin yıllık varlığımızı hala kabul etmeyenler var. Fethin 600 yıla yaklaşan acısının da hala taze olduğunu görüyoruz. Biz unutsak da onlar unutmuyor, biz uyusak da onlar uyumuyor. Biz kendilerine ne kadar yaklaşırsak yaklaşalım, onlar asıl hedeflerinden, asıl niyetlerinden, asıl rüyalarından vazgeçmiyorlar. Onun için biz de unutmayacağız, onun için uyumayacağız, onun için kendimiz olmaktan asla vazgeçmeyeceğiz." diye konuştu.

"YENİ TÜRKİYE DİYORUZ"

Çok önemli neticelere ulaşıldığını, hala katedilmesi gereken mesafelerin olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sabırla, çok çalışarak, ülkemizi 2023 hedeflerimize ulaştırdığımızda, inanın bana, bambaşka bir Türkiye'nin doğuşuna şahit olacağız. Bunun için ne diyoruz. 'Yeni Türkiye' diyoruz. Bunun için 'yeni anayasa' diyoruz. Bunun için 'yeni yönetim sistemi' diyoruz." dedi.

"2016 İNŞALLAH YENİ BİR SIÇRAMA YILIMIZDIR"

13 yılda defalarca çok ciddi ekonomik saldırılara maruz kalındığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Basit, delikli paralara muhtaç olan bir Türkiye'den, 23.5 milyar dolar IMF'e borcu olan bir Türkiye'den, bu borcu sıfırlayan bir Türkiye'ye geldik. Artık borcumuz var mı? Yok. Artık, veren el olduk. Kardeşlerim, daha da iyi olacağız. Hiç endişeniz olmasın. Daha da güçleneceğiz. Ve 2016 inşallah, yeni bir sıçrama yılımızdır." diye konuştu.

"ZALİM ESED, DEVLET TERÖRÜ ESTİRMEKTEDİR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Suriye'de olanları görüyorsunuz. Ne işi var orada Rusya'nın, ne işi var orada İran'ın, ne işi var orada terör örgütünün sözde armalarıyla donanmış Amerika askerlerinin ? Amacınız DAİŞ terör örgütüyle mücadele ise bunun yolu Suriye'nin masum insanlarını katletmek, onlara her türlü zulmü ve acıyı reva görmek değildir. Kardeşlerim, bunun yolu, öncelikle Suriye halkını zalim Esed'den ve onun eli kanlı rejiminden kurtarmaktır. Zalim Esed, devlet terörü estirmektedir. Arkasından da yine Suriye halkının tarihine, kültürüne, tercihlerine uygun yeni bir devlet yapılanmasını süratle oluşturmaktır."

"Rejim, DAİŞ ve PYD terör örgütü, birbirlerini besleyen, birbirlerini destekleyen, birbirlerine yol açan üçlü bir sac ayağı haline dönüşmüştür. Biri olmadığında diğerlerinin ayakta kalması mümkün değildir. Maalesef müttefikimiz dediğimiz ülkeler de bu çirkin oyuna göz yumuyor, hatta destekliyor. Kardeşlerim, DAİŞ denilen maşa örgütü öne sürerek, Suriye'yi kana ve ateşe boğanlar, tarihin en büyük yıkımına uğratanların asıl amacı çok açıktır. Aynı şekilde PYD denilen terör örgütünü kullanarak güney sınırlarımızı kuşatmaya çalışanların amacının Türkiye'nin Ortadoğu ve Kuzey Afrika ile bağlarını kopartmak olduğu ortadadır."

"OLMADI, BU ÜLKEYİ TERK EDECEKLER"

"Benim sizden bir arzum, bir isteğim var. 13 yılda defalarca çok ciddi ekonomik saldırılara maruz kaldık. 23 milyar dolar IMF’ye borcu olan bir Türkiye’den, bu borcu sıfırlayan Türkiye’ye geldik. Daha da iyi olacağız. Hiç endişeniz olmasın. 114 milyar dolar döviz revervimiz var. Allah’ın izniyle 165 milyar doları yakalayacağız. Küresel krizi aşacağız. Ama bunları yapmak için rabiamızı yapacağız. Birincisi, tek millet olacağız. Türk’üyle, Kürdüyle, Çerkeziyle, Gürcüsüyle, Roman’ıyla, Boşnağıyla, 79 milyon tek millet... İki, tek bayrak... Rengi, şehidimizin kanı. Hilal, bağımsızlığımız ifadesi. Yıldız, şehidimizin ta kendisi. Bu tek bizde var. Üç, bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Onun uğrunda ölenler olması lazım. Bizim bu topraklarımız uğrunda ölenler var mı? Var. Buralara kolay gelmedik. Vatan... Dördüncüsü, tek devlet. Bunlar kongrelerinde bayrak asmıyorlar. Parlamentonun içerisinde olanlar da oraya gidip konuşma yapıyor. Yapacakları tek şey var. Silahları gömecekler ve betonlayacaklar. Ve koordinatlarını verecekler. Olmadı, bu ülkeyi terk edecekler."

"FETHULLAHÇI TERÖR ÖRGÜTÜ"

"Son MGK’da karar aldık. Fethullahçı Terör Örgütü dedik. Hükümetimize bunu gönderdik. Şimdi hükümetimiz bunun kararını alacak, Bakanlar Kurulu kararıyla bundan sonraki yargı süreci daha farklı işleyecek. Bu ümmeti, bu milleti parçalayanlar bunun hesabını verecekler."

Yenikapı Sahili’ndeki dev miting alanında yapılan Fetih kutlamalarında sergilenen Mehteran Birliği Konseri, Türk Hava Kuvvetleri Türk Yıldızları Gösterisi ve Özel Fetih Kutlaması, İstanbullularla unutulmaz bir şölen yaşattı.

TÜRK YILDIZLARINA TAM NOT

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının ardından Türk Yıldızları sahne aldı. Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı Türk Yıldızları Yenikapı miting alanını dolduran vatandaşlara nefes kesen bir gösteri sundu.

Türk yıldızları içinde Binbaşı Esra Özatay da yer aldı. Türk Yıldızları, 20 dakika süren muhteşem gösteriyle Cumhurbaşkanı Erdoğan ve alanı dolduran yüzbinlerce kişiden tam not aldı. 

KUTLAMALAR NEFES KESTİ

Fethin 563. Yılı kutlamaları çerçevesinde Yenikapı Sahili'ne dünyanın en büyük 3D Mapping sahnesi kuruldu. Bu sahne için tasarlanan özel gösteride; gerçek çekim, 3D animasyon, gerçek boyutlu gemi modelleri, büyük boyutlu dönem toplarının modelleri ve tiyatral gösteri entegrasyonu ile muhteşem fetih yeniden canlandırıldı.

FETİH ŞÖLENİ'NDE MUHTEŞEM GÖSTERİ

Şölende, dönemin kıyafetleri, kullanılan araç gereçler, silahlar ve zırhlar titiz bir çalışmayla yeniden sahnelendi. Yurt içinden ve yurt dışından konusunda uzmanı 520 kişinin görev aldığı şölende, teknolojinin son imkanlarını da kullanarak 3D mapping, lazer, pyroteknik, ışık, ses ve müziğin birlikte görkemli bir fetih gösterisi sunuldu.

İstanbullular, yaklaşık 4 bin 500 metrekare bir sahnede; Fatih Sultan Mehmet Han ile onun muzaffer askerlerinin İstanbul'u fethine ve bu kutlu ana gözleriyle tanıklık etti.

İstanbul'un Fethi'nin 563. Yılı törenleri kapsamında; 85 kişilik TSK Mehteran Birliği'nin yanında 478 kişilik tarihi Osmanlı Birliği de görev aldı. Özel oluşturulan 563 kişilik TSK Mehteran Bölüğü, marşları, sesleri ve heybetli görünüşleriyle fetih ruhunu gözlere ve gönüllere nakşetti. Günümüze kadar taşınan mehter ateşini gösteriye de taşıdı.

İstanbul'da muhteşem fetih kutlaması

 

Diriliş dizisinin oyuncuları Fetih gecesine damga vurdu

.

Atatürk Havalimanı'nda uçuşlar 20 dakika durdu

 

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KOMİK30 Mayıs 2016 10:15

    gerçekten kuzey kore yi aratmayan görüntüler, gülünçsünüz, devletin gücünü ve imkanlarını kullanarak bal gibi siyaset ve parti propagandası yapıyorsun, 77 milyonun önünde tarafsazlık yemini eden ve bu yemine sadık kalmayan bir şahıs, bu ülkenin cumhurbaşkanı olamaz....

  • BAŞKAN30 Mayıs 2016 10:05

    bir avuç AKP militanı bu ülkenin gençliğini temsil edemez... siz daha gençlik görmediniz....

  • SEÇMEN30 Mayıs 2016 10:03

    bu ne komplekstir, bu ne özentidir, adam kendini padişah sanıyor, dersin ki istanbul u kendisi fethetmiş... dünya alemi kendine güldürüyorsun, ülkenin güneydoğusu savaş alanı her gün şehit haberleri, bu adam hala başkanlık peşinde... yazıklar olsun...

  • ALİ ERGÜL30 Mayıs 2016 08:56

    Bu şahıs psikayatri tedavisi görmeli.

  • ALİ ERGÜL30 Mayıs 2016 08:55

    Ülkesini bataklığa sürükleyen Recep Saddam Erdoğan başrolllerde...

  • Bharara29 Mayıs 2016 22:12

    21. yüzyılda yurt dışına çıkamayan bir başkan olmak en büyük komedidir:)

  • Cumhuriyet29 Mayıs 2016 20:22

    Atasını unutan nankör bir gençlik.

  • vatandaş29 Mayıs 2016 19:56

    Boş işler ,milletin parasını parti propagandası için harcamaktan başka birşey değil..

  • baturayersin29 Mayıs 2016 19:20

    gençlik iş aş istiyor ev bark istiyor yuva kurmak istiyor işsiz genç genel sağlık sigortası altında haraç vermek istemiyor

  • Ayla29 Mayıs 2016 19:06

    Bu pankartı hazırlayan gençlik olamaz. Eğer öğleyse bu gençlik ülkenin geleceği asla olamaz.