BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİstanbul'da 1 Mayıs kutlamalarının adresi belli oldu----

İstanbul'da 1 Mayıs kutlamalarının adresi belli oldu

İstanbul'da 1 Mayıs kutlamalarının adresi belli oldu
26 Nisan 2017 - 12:27 www.finansgundem.com

DİSK 1 Mayıs kutlamaları için Taksim talebinden vazgeçti

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Tabipleri Birliği (TTB), TMMOB Makine Mühendisleri Odası, 1 Mayıs kararını açıkladı. DİSK Genel Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında kararı açıklayan DİSK Başkanı Kani Beko, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününün başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin tüm alanlarında coşku içerisinde kitlesel, yan yana, omuz omuza kutlanması konusunda çalışmalar yaptıklarını anlattı. Beko, kutlamaların Bakırköy halk pazarında yapılacağını söyledi.

1 Mayıs bileşenlerinin aldığı ortak kararı okuyan Beko, "1 Mayıs dünyanın her yerinde görkemli buluşmalara tanıklık eder. İşçiler umutlarını, istediklerini meydanlarda özgürce ifade eder. Türkiye'de ise maalesef 1 Mayıs'lar iktidarların, getirdiği yasakların gölgesi altında kutlanmaktadır. 365 gün bu ülkenin tüm güzelliklerini üretenlere bir gün dahi saygı gösterilmemektedir. Siyasi iktidar 1 gün için dahi işçi taleplerine kulak vermemekte, yıllardır 1 Mayıs mitinglerinin kendi istediği yerde yapılmasını dayatmaktadır. Bu tutum 2017 yılında da devam etmektedir. 1 Mayıs 1977'deki katliamın 40. yılında da bu dayatmanın sürdürülmüş olması, ölenlere ve işçi sınıfına saygısızlık olarak tarihe geçecektir" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)