BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakİstanbul'da kiralar yüzde 12 arttı----

İstanbul'da kiralar yüzde 12 arttı

İstanbul'da kiralar yüzde 12 arttı
31 Ağustos 2015 - 20:02 www.finansgundem.com

Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından ev telaşına düşen öğrenciler İstanbul'da kiraların artmasına neden oldu

9 devlet 41 özel üniversitenin faaliyet gösterdiği İstanbul'da okullaırn açılmasına sayılı günler kalan konut kiraları yüzde 12.3 oranında arttı. Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından okulları belli olan öğrencilerden bir kısmı yurtları tercih ederken büyük bir kısmı da kiralık ev arayışına girdi.

İstanbul dışından gelen binlerce öğrenicnin üniveriste kaydını yaptığı İstanbul'da emlak sektörü de hareketli günler geçiriyor. Kiralık konut arayışına giren binlerce öğrenci sebebiyle kira fiyatlarının yüzde 20'ye varan oranda arttığı İstanbul'da kiralar özellikle Anadolu Yakası'nda Göztepe Maltepe, Tuzla, Avrupa Yakası'nda ise Avcılar, Beşiktaş, 4, Levent, Beylikdüzü bölgelerde artış kaydetti.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, kira artılarının  Beşiktaş gibi köklü merkezlerde yüzde 20'ye kadar arttığını, Avcılar'da 2+1 dairenin kira bedelinin 900 TL'den başlarken Beşiktaş'ta bu fiyatın minimum 2.200 TL' odluğunu söyledi. 
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)