BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKadir Topbaş'ın yerine sürpriz isim----

Kadir Topbaş'ın yerine sürpriz isim

Kadir Topbaş'ın yerine sürpriz isim
24 Eylül 2017 - 20:52 www.finansgundem.com

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi İBB Meclisi'nde Perşembe günü saat 16.00'da yapılacak. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal isminin öne çıktığını yazdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlenen genel istişare ve değerlendirme toplantısına katıldı. Hürriyet’in haberine göre 4 saat süren ve basına kapalı olarak gerçekleşen toplantıya ilişkin açıklama yapılmazken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin İBB Meclisi'nde Perşembe günü saat 16.00'da yapılacağı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla İstanbul il teşkilatı ile 2019 seçimlerine hazırlık çerçevesinde istişare toplantısı düzenlendi. Toplantıda, 2004 yılı Mart ayından bu yana İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten ve İstanbul'a pek çok hizmetleri olan Kadir Topbaş'ın istifasıyla ortaya çıkan yeni duruma dair teşkilat mensuplarıyla görüş teatisinde bulunuldu. Topbaş ile parti çatısı altında çalışılmaya devam edileceği vurgulandı.

Toplantıda, kamu görevlerinde süreklilik söz konusu olduğundan, bundan sonra neler yapılabileceği, gelecek yerel seçimler ışığında nelere dikkat edilmesi gerektiği hususlarında görüş alışverişinde bulunuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, saat 18.30'da AK Parti İstanbul İl Başkanlığı binasından ayrılırken, kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlarla selamlaştı ve bir süre aracından inmeden sohbet etti.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KİM OLACAK?

Siyasi kulislerde en çok konuşulan konular arasında yer alan Topbaş'ın istifası, kamuoyunda da büyük yankı uyandırdı. Yeni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın kim olacağı ise milyonlarca İstanbullu tarafından merak edilen bir konu haline geldi.

Yeni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın seçileceği İBB Meclisi'nde 309 üye yer alıyor. Bu üyelerin 179'u AK Parti'li, 121'i CHP'li ve 2'si de MHP'li. Yeni belediye başkanının belirlenmesi için 207 oy gerekiyor fakat üye sayısı olarak çoğunluğu elinde bulunduran AK Parti'nin üye sayısı, bu rakama ulaşmıyor. Eğer CHP veya AK Parti'den biri, ilk turda birbirlerinin adayına destek vermezse yeni başkan 3. turda belirlenecek ve 156 oy gerekecek.

GÖKSEL GÜMÜŞDAĞ

Kadir Topbaş'tan boşalan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğu için en güçlü isim Emine Erdoğan'ın erkek kardeşi Hasan Gülbaran'ın damadı ve Medipol Başakşehir Futbol Kulübü'nün Başkanı Göksel Gümüşdağ. 28 Temmuz 2017 tarihinde Kulüpler Birliği Başkanlığı görevini bırakan Göksel Gümüşdağ'ın ayrılığı, yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olacağı şeklinde yorumlanmıştı.

AHMET SELAMET 

Milliyet'in haberine göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kulislerde ön plana çıkan diğer isim ise Ahmet Selamet. 23 yıllık İBB deneyimiyle öne çıkan isimlerden olan Ahmet Selamet, günümüzde İBB Meclisi'nde 1. Başkanvekili olarak bulunuyor. Ahmet Selamet'in Belediye Başkanlığı, Göksel Gümüşdağ kadar öne çıkmasa da, 2019’daki seçimlere kadar başkanlığa vekalet edebileceği de seçenekler arasında gösteriliyor.

CHP İBB GRUP BAŞKAN VEKİLİ ERTUĞRUL GÜLSEVER: ZAYIF DA OLSA MUSTAFA DEMİR VEYA MİSBAH DEMİRCAN

CHP İBB Grup Başkan Vekili Ertuğrul Gülsever, İBB Başkanlığı ile ilgili yaptığı açıklamada "Kim olursa olsun değişen bir şey olmayacak. Zayıf olsa da Mustafa Demir ve Misbah Demircan’ı da telaffuz edenler var. Bu isimlerin hiçbiri İstanbul için hayırlı olmaz. Demokrat, Cumhuriyetçi, aydın bir başkan gerekiyor. İstanbul’un sorunlarını ancak CHP’li başkan çözebilir" ifadelerini kullandı.

SÜRPRİZ İSİM MEVLÜT UYSAL

İBB Başkanlığı için Göksel Gümüşdağ'ın adı geçerken gece yarısı sürpriz bir isim daha ortaya atıldı. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, öne çıkan ismin Mevlüt Uysal olduğunu yazdı. Selvi bugünkü yazısında, "Kadir Topbaş’ın yerine gelecek isim Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında AK Parti İl Başkanlığı’nda yapılan istişare toplantısında konuşuldu. Göksel Gümüşdağ ismi gündemdeydi. Ancak ibre Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’a döndü. Bana gelen bilgi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mevlüt Uysal’ı işaret ettiği yönünde. Uysal yeni görevinde başarılı bir performans ortaya koyarsa, 2019’da AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olabilir" ifadesini kullandı. 

CHP'Lİ YARKARDAŞ'IN İDDİASI

Milliyet'te yer alan haberde de AK Parti İl İstişare toplantısında Topbaş’tan boşalan koltuk için Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın isminin ön plana çıktığı iddia edildi. Haberde, Uysal’ın aday olacağı iddiaları ilk olarak CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş tarafından dillendirildi. Yarkadaş, Twitter hesabından “AKP’nin yeni belediye başkanı yüzde 99 Mevlüt Uysal... Başakşehir Bld. Başk.” mesajını paylaştı. Yarkadaş bu mesajı kısa bir süre sonra silerken, Uysal adına Twitter’da da ‘@ibbmevlutuysal’ kullanıcı adlı bir hesap açılması dikkat çekti. Uysal, hesabın sahte olduğunu belirterek, “Yapılan açıklamalara itibar etmeyiniz” dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)