BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİşsizliğe ihracat etkisi----

İşsizliğe ihracat etkisi

İşsizliğe ihracat etkisi
12 Haziran 2017 - 09:31 www.finansgundem.com

Türkiye genelinde işsizliğin ihracattaki artışın da etkisiyle 0.8 puanlık düşüşle 11.8’e gerileyeceği öngörüldü

Türkiye’de istihdam konusunda kısa vadeli geleceğe dönük tahminlerde bulunan TOBB ETÜ Sosyal Politikalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (SPM), 15 Haziran’da TÜİK tarafından açıklanacak olan Mart-2017 dönemi işsizlik oranının bir önceki aya göre 0,8 puanlık azalışla yüzde 11,8’e gerileyeceğini tahmin etti. SPM’ye göre Mart-2017 döneminde tarım dışı işsizlik de 0,8 puan azalarak yüzde 14’e düşecek. SPM Araştırmacısı Pınar Kaynak, şubat döneminde işsizlikte kendini gösteren azalma eğiliminin mart döneminde ivmesini arttırarak devam etmesini beklediklerini ifade etti.

DÜŞÜŞ EĞİLİMİ SÜRÜYOR

Kaynak, “Mart döneminde ihracatın, şubat dönemine göre yüzde 20 oranında arttığı görüldü. Yatırım malları ithalatı yüzde 8, ara malları ithalatı ise yüzde 22 oranında yükseldi. Sanayi üretim endeksi ise Şubat-Mart döneminde 18,7 puan arttı. Tüm bu veriler ekonomide bir canlanma olduğuna işaret ediyor” dedi. SPM, mevsimsellikten arındırılmış tarım dışı işsizlik oranının yüzde 14,1 seviyesine çıkacağını, istihdam oranının 1 puan artarak yüzde 46,3’e yükseleceğini, sanayi istihdamının ise ufak bir artışla 5 milyon 257 bin kişi seviyesinde seyredeceğini öngördü. (Hürriyet)

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)