BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİsrail'le anlaşmanın perde arkası ----

İsrail'le anlaşmanın perde arkası

İsrail'le anlaşmanın perde arkası
28 Haziran 2016 - 09:51 www.finansgundem.com

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü yazısında Türkiye ile İsrail arasında varılan anlaşmanın perde arkasını kaleme aldı

İsrail'le anlaşmada 3. ülkenin olmadığını yazan Abdülkadir Selvi, sırada Rusya ve Mısır'ın olduğunu yazdı.

6 yıllık kriz nihayet çözüldü. Mavi Marmara saldırısı sonrası kopan ikili ilişkiler yeniden normalleşecek. Peki uzun bir maratonu kapsayan görüşmelerde neler yaşandı?

Anlaşmanın perde arkasında yaşananları Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, "İsrail'le anlaşmanın perde arkası" başlıklı köşesinde ele aldı.

ANLAŞMADA BATI ŞERİA DA VAR

İsrail'le anlaşmaya son şeklini verilmeden önce Gazze'nin yanı sıra gözden kaçan Batı Şeria ayrıntısını yazar, okurlarına böyle aktarıyor:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, Halit Meşal ve Mahmut Abbas’la görüşmeler yaptıktan sonra, anlaşmaya son şeklinin verilmesini istiyor. Erdoğan, anlaşmaya varıldığı bilgisini aldıktan sonra ilk olarak Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas’ı arayarak bilgilendiriyor. Aynı anda Cumhurbaşkanlığı ofisi de Halit Meşal’i bilgilendiriyor. Anlaşma Filistin’de olumlu karşılanıyor. Hep Gazze üzerinde duruluyor ama gözden kaçan bir nokta var. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarınca, “Bu anlaşma sadece Gazze’de değil, Filistin’de de normalleşmeyi getirecek. Her zaman Filistin’i bir bütün olarak düşündük. Bu anlaşmada Batı Şeria’da var. Anlaşma ile Batı Şeria’da Cenin ve Erez sanayi bölgeleri yeniden canlandırılacak” deniliyor."

HAMAS REDDİ

Görüşmelerin başında İsrail'in Hamas'ı gündeme getirdiğini ancak Türkiye'nin kararlı tutumuyla vazgeçtiğini belirten Selvi, Hamas'ın İstanbul'da askeri bir ofisi olduğu iddiasını Türkiye'nin kategorik olarak reddettiğini yazdı.

Anlaşmanın sarkmasını Gazze'ye ambargo konusu yüzünden anlaşmanın sarktığını yazan Selvi, yazısını böyle tamamlıyor:

MASAYA 2 ÜLKE OTURDU 3. BİR ÜLKE OTURMADI

"Ha bu arada “Türkiye-İsrail anlaşmasında üçüncü ülke var mıydı?” Sordum. Yok denildi. İlk başlarda ABD teşvik edici olmuş. Ama masaya iki ülke oturmuş. Anlaşmadan sonra ilişkilerin hızla düzelmesi bekleniyor. Önümüzdeki hafta teknik bir heyet, Gazze’ye gidecek. Ankara, İsrail’le varılan anlaşmanın ABD ile Rusya ilişkilerine olumlu yansıması umut ediliyor. Sırada ise Rusya ve Mısır var.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)