BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİsrail: Uzlaşmayı bugün açıklıyoruz----

İsrail: Uzlaşmayı bugün açıklıyoruz

İsrail: Uzlaşmayı bugün açıklıyoruz
26 Haziran 2016 - 16:41 www.finansgundem.com

İsrailli bir yetkili, Başbakan Benjamin Netanyahu’nun bugün Roma’da ülkesinin Türkiye ile uzlaştığını açıklayacağını söyledi.

İki ülke arasındaki uzlaşma, İsrail’in gaz ihracı arayışı ve Türkiye’nin gaz konusunda Rusya’ya olan bağlılığını düşürme arayışıyla milyar dolarlık anlaşmaların önünü açabilir. İsrail yetkilisi enerji görüşmelerinin uzlaşmanın açıklanmasının hemen ardından başlayacağını belirtti.

6 yıl önce İsrail’li komandoların blokaj altında olan Gazze’ye yarım götüren Mavi Marmara gemisine yaptığı saldırıda 9 aktivist öldürülmüş ve İsrail-Türkiye arasındaki diplomatik ilişkiler kopmuştu.

Yıllar içinde uzlaşma konuşmaları, Türkiye’nin Rus uçağını sınırda düşürmesinin ardından Rusya’dan gelen ekonomik yaptırımlarla hız kazandı.

Uzlaşma şartları

İsrailli yetkiliye göre, uzlaşma anlaşması altında İsrail Türkiye’ye ölen vatandaşlar için 20 milyon dolar tazminat ödeyecek. Türkiye ise, İsrail’in militanların eline silah geçmesini önlemek için olduğunu söylediği, Gazze limanı ablukasını kaldırma talebinden vazgeçti. Yetkili ayrıca Türkiye’nin Gazze’de bir hastane ve konut projeleri inşa edeceğini bildirdi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)