BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİsrail gemileri yeniden geliyor----

İsrail gemileri yeniden geliyor

İsrail gemileri yeniden geliyor
28 Haziran 2016 - 08:11 www.finansgundem.com

Alanya Liman İşletmeleri Denizcilik Turizm Anonim Şirketi Başkan Vekili Kerim Taç, İsrailli turistleri getirecek olan gemilerin deneme seferlerinin Ekim ayından itibaren başlayacağını söyledi.

Türkiye ile İsrail arasında 2009 yılında gerçekleştirilen Davos Ekonomi Zirvesi'nde yaşanılan 'One Minute' krizinin ardından İsrail'den Alanya İskelesi'ne gelen gemi sayısında yüzde 99'luk bir azalma meydana gelmişti. İsrail ilişkilerindeki sorunlar nedeniyle gerileyen kruvaziyer turizmini yeniden canlandırmak için Amerika ve Avrupa'nın ünlü kruvazör firmalarıyla yapılan anlaşma ise sorunun çözümüne destek olmadı.

"İSRAİL VE TÜRKİYE ARASINDA GERÇEKLEŞEN UZLAŞIDAN ÇOK MEMNUN"

Türkiye ile İsrail arasında bugün açıklanan anlaşmanın kruvaziyer turizmine etkisine dikkat çeken ALİDAŞ eski Başkanı Kerim Taç, "Muhakkak ki olumlu etkileri olacaktır. İngiltere'de bulunan Karavan Turizm sahibi Ruici Valattazi ile telefonla görüştüm. Kendisi de İsrail ve Türkiye arasında gerçekleşen uzlaşıdan çok memnun. Bildiğiniz gibi gemi seferleri hemen olmuyor. Tabi ki geçmiş yıllarda gerçekleşen o ivmeyi kazanmak kolay olmayacak ama Valattazi, deneme seferlerinin Eylül-Ekim ayları içinde başlayacağını söyledi" dedi.

"İNŞALLAH O GÜNLERE TEKRAR GELECEĞİZ"

Bu yıl Ekim ayında Sucot Bayramı ile başlayacak olan gelişlerin 2017'de de devam edeceğini belirten Taç, "2017'nin sonlarına doğru artış ivmesi yakalanacaktır. Önümüzdeki yıl için ise ümitliyiz. Eğer kruvaziyer turizmi bu halde olmasaydı sezon boyunca ilçemize en az günde 2 gemi gelecek ve sezon sonuna kadar gemi sayısı 100'ü bulacaktı. Her gemide bin yolcu olduğunu düşünürsek bu rakam 100 bin turist demek. Esnafımız rahat bir nefes alabilirdi. İnşallah o günlere tekrar geleceğiz" dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)