BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazinİspanya'dan acı haber----

İspanya'dan acı haber

İspanya'dan acı haber
20 Mart 2016 - 16:36 www.finansgundem.com

İspanya'da Erasmus öğrencilerini taşıyan otobüs kaza yaptı

İspanya’nın kuzeydoğusunda bulunan Tarragona kenti yakınlarında bu sabah meydana gelen trafik kazasında en az 13 kişi öldü. İspanyol El Mundo gazetesinin haberine göre; kazada yaralananlar arasında Türk öğrenci de var.

Sabah TSİ 07.00 sıralarında çoğunluğu Erasmus öğrencilerinden oluşan ve 56 kişiyi taşıyan otobüs ile bir otomobil AP-7 otobanı üzerinde çarpıştı.

Olayda en az 14 kişinin hayatını kaybettiği bilgisi verilirken, 44 kişinin de yaralandığı açıklandı.

Birçok farklı ülkeden öğrenci taşıyan otobüsün Valencia’daki bir şenlikten Barcelona’ya dönmekte olduğu kaydedildi. AP-7 otobanı trafiğe kapatılırken, kaza mahalline ambulanslar sevk edildi.

YARALILAR ARASINDA TÜRK DE VAR

Yaralıların çoğu yaşları 22 ila 29 arasında değişen öğrenciler... İngiliz Daily Mail gazetesi yaralıların Türkiye, İngiltere, İsviçre, Norveç, Ukrayna ve İspanya'dan olduğunu yazdı. İspanyol El Mundo gazetesinde ise kaza esnasında otobüste Hollandalı ve Yunan öğrenciler de bulunduğu bilgisi yer aldı.

Katolonya Bölgesi İçişleri Bakanı Jordi Jane, kaza geçiren öğrencilerin Erasmus kapsamında Barcelona Üniversitesi'ne kayıtlı olduklarını açıkladı.

Jane, otobüs soförünün Tortoso'da gözaltında bulunduğunu da sözlerine ekledi.

İKİ GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ

Katalonya özerk yönetiminin başkanı Carles Puigdemont, Erasmus öğrencilerini taşıyan ve 14 kişinin hayatını kaybettiği otobüs kazası nedeniyle Katalonya'da iki gün yas ilan edildiğini açıkladı.

İspanya Kralı 6. Felipe ve ülkedeki siyasi liderler, trafik kazasında hayatını kaybedenler için başsağlığı mesajı yayınladılar.

Kazanın ülkede 2000 yılından bu yana meydana gelen en büyük otobüs kazası olduğu belirtildi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)