BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisİSO Odakule’ye geçiyor----

İSO Odakule’ye geçiyor

İSO Odakule’ye geçiyor
04 Haziran 2017 - 12:49 www.finansgundem.com

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, 12 Haziran’da binaya taşınacaklarını söyledi.

İstanbul Sanayi Odası, Türkiye’de sanayi tarihinin yazıldığı bir oda.  30 Mayıs 1952’de ilk meclis toplantısını yaparak faaliyetlerine başlıyor. 750 üye ile kurulan oda bugün 18 binin üzerinde üyeye sahip.

İSO, bugün otel olarak kullanılan Eminönü’ndeki muhteşem tarihi bina 4’üncü Vakıf Han’da bir odada faaliyete başlıyor. Üye sayısı artınca önce Sirkeci’deki Kılavuz Han’a ardından da Kruger Hanı satın alarak buraya taşınıyor.

İSO’nun merkezi 1963’ten beri Pera’daki bu binada yer alıyor. 1970’de ise üyelerden Jak Kamhi’nin de önerisi ile İstiklal Caddesi üzerindeki iki katlı Karlman Pasajı’nı satın alan o dönemin yönetim kurulu, burada yeni bir bina yapmaya karar veriyor. İstanbul’un ilk gökdelenlerinden 22 katlı bina inşa ediliyor. Binanın mimarları İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Kaya Tecimer ve Ali Taner. Binaya da Odakule ismi veriliyor.

Mimari açıdan döneminin ilginç binalarından biri olan Odakule, İstanbul’un camla kaplı ilk binalarından da biri.

Bu bina geçen yıl İSO yönetimince önce 33 yıllığına işletilmek üzere ihaleye çıkarıldı. Ancak uygun fiyat oluşmayınca oda merkezinin buraya taşınmasına karar verildi. Bir süredir yenileme ve güçlendirme çalışmaları süren binada işler tamamlandı.

Geçen hafta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Genel Kurulu’nda karşılaştığım İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, 12 Haziran’da binaya taşınacaklarını söyledi.

Pera’nın en güzel binalarından Kruger Han ise kiralanacak. Ancak Bahçıvan “Turizmde duru ortada kiralamak için çok acele etmeyeceğiz” diyor.

JALE ÖZGENTÜRK - HÜRRİYET

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)