BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİsmail Saymaz tanık olarak ifade verdi----

İsmail Saymaz tanık olarak ifade verdi

İsmail Saymaz tanık olarak ifade verdi
27 Ekim 2016 - 02:34 www.finansgundem.com

Hürriyet muhabiri İsmail Saymaz, David Keynes ile ByLock üzerine yaptığı röportaj nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na tanık sıfatıyla ifade verdi

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin kendi aralarında kullandığı şifreli mesajlaşma programı ByLock’un patentini elinde bulundurduğunu iddia eden Türk asıllı ABD vatandaşı David Keynes ile New York’ta röportaj yapan gazeteci İsmail Saymaz, savcılığın daveti üzerine dün Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gitti.

Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Mehmet Şenay Baygın ile görüşen Saymaz, “Tanık” sıfatıyla ifade verdi. Saymaz’ın ifadesinde, ByLock’un sahibi olduğunu iddia eden David Keynes’in kendisine gazetedeki masa telefonunu arayarak ulaştığını, önce mail üzerinden görüştüklerini daha sonra da inandırıcı olmadığı için gidip Amerika’da yüz yüze görüşerek röportajı gerçekleştirdiğini söylediği kaydedildi.

Saymaz’ın, “Bu röportajı yapmaktaki kastımız, ByLock Türkiye’de FETÖ bağının en önemli delili olarak görünüyor. Biz bu bağa ilişkin en açık, en inandırıcı ve somut delili bulduğumuz düşüncesiyle hareket ettik. ByLock’un örgütsel haberleşme amacıyla kullanıldığını birinci ağızdan tespit ettik. Bu yönüyle iddia edildiği gibi soruşturmaya gölge düşürmek değil, büyük bir katkı koyduk” dediği belirtildi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)