BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 2 yeni kredi----

İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 2 yeni kredi

İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 2 yeni kredi
22 Kasım 2017 - 13:48 www.finansgundem.com

Hazine, İslam Kalkınma Bankası ile toplamda 2 milyar lirayı aşan iki adet finansman anlaşması imzalandı

İslam Kalkınma Bankası, Türkiye'ye 2,25 milyar liralık kredi sağladı.

Hazine, İslam Kalkınma Bankası'ndan yüksek hızlı tren için 312 milyon euro kredi aldı. Ayrıca, Hazine garantisinde Türkiye Kalkınma Bankası da 200 milyon dolar kredi sağladı.

Bugün imzalanan iki ayrı finansman anlaşması cari kur seviyelerinden yaklaşık olarak 2 milyar 250 milyon liraya denk geliyor.

312 milyon euroluk ilk dilim, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "106 Adet Yüksek Hızlı Tren Seti Temini Projesi" kapsamında 10 adet hızlı tren setinin temini için kullanılacak. İlk beş yılı geri ödemesiz olmak üzere 20 yıl vadeli.

200 milyon dolarlık ikinci dilim ise Hazine Geri Ödeme Garantisi altında Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş. ile İKB arasında imzalanan finansman anlaşması ile temin edildi. Kredi; enerji, enerji verimliliği ile yenilenebilir enerji projeleri için kullandırılacak ve beş yılı geri ödemesiz olmak üzere 20 yıl vadeli.

Kredi anlaşmaları, İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi 33. Bakanlar Toplantısı esnasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın huzurunda Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek tarafından imzalandı.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dursun22 Kasım 2017 16:08

    Piyasalık bir durum yok devlet yatırımı için iç piyasadan bulamadığını döviz olarak dışarıdan alacak bunu da millete ileride öderken vergi ve zam ve bilet fiyatlarında yansıtacak adı da biz süper iş yaptık olacak bravooo