BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazinİş'te başarının anahtarı: Mutlu olmak ----

İş'te başarının anahtarı: Mutlu olmak

İş'te başarının anahtarı: Mutlu olmak
07 Temmuz 2015 - 13:36 www.finansgundem.com

DB Positive Genel Müdürü Derya Babuç, sosyal hayatta başarılı olmanın yollarını söyledi

DB Positive Yaratıcı Çözümler ve Proje Yönetimi Genel Müdürü Derya Babuç, hayatı her ne kadar iş, aile, özel diye ayırsak da aslında tek bir sosyal hayatımız olduğuna dikkat çekerek, “Çünkü birinin diğerini etkilemediğini ya da birbirinden etkilenmediğini söylemek günümüz dünyasında mümkün değil. Böylesi bir durumda zamanımızın çoğunu geçirdiğimiz iş yerimiz ve iş hayatı bütüne etkisi nedeni ile özel bir önem taşıyor” diyor. 

Pekiyi “İş’te Mutluluk” nasıl elde edilir? Babuç bu soruya şöyle cevap veriyor: “Türkiye Gallup tarafından yapılan araştırmada “En Mutsuz Ülkeler” sıralamasında 143 ülke içinde 3. olmuşken ve son 5 yılda antidepresan kullanımı yüzde 60 artmışken bu sorunun cevabını bulmak oldukça zor. Belki de bunun için önce dönüp kişinin kendisine bakması gerekiyor. Mutluluğu ve motivasyonu dışarıda aradığımızda ya da mutsuzluğumuzun nedenlerin farkında varmadığımızda hayatta başarılı olmamız da mümkün olamıyor. Biz DB Kariyer Okulu olarak gençlere, İş’te Mutlu ve Başarılı olmak için özel bir çalışma sunuyoruz. Çünkü gelecekte nasıl hissedeceğimize bugün verdiğimiz kararlar etki ediyor.” 

Babuç, yapılan araştırmaların Türkiye’de özel ve vakıf üniversitelerinin sayısındaki artışın, eğitim şeklindeki değişimin, mezun sayısındaki artışın farklı zorlukları ortaya çıkardığını ortaya koyduğunu, bugün en iyi şirketlerin en iyi mezunların, başarılı mezunların ise en iyi şirketlerin peşinde olduğunu vurguluyor. 

En iyilerin buluşması her zaman doğru sonuçları veriyor mu sorusuna ise Babuç şöyle cevap veriyor: “Mezun sayısı bu kadar artmışken şirketler için seçim sürecini yönetmek hiç de kolay değil. Öte yandan; bugün üniversiteden yeni mezun olan pek çok genç ne istediğini tam olarak bilmiyor ya da bildiğini ifade etmekte zorlanıyor. Bu nedenle rakipleri arasından sıyrılması ve hedeflediği işe girmesi de oldukça zorlu bir süreç. Tüm bu nedenle sosyal sorumluluk ilkesi ile oluşturulan DB Kariyer Okulu ile DB Positive gençleri “İş Hayatına Hazırlık” çalışmasını sunuyor. Bu çalışma ile 5 günlük eğitim sürecine katılan gençlerin; Bireysel Farkındalık ve İletişim eğitimi ile kendilerini tanıma ve ifade edebilme, İş Hayatında Profesyonellik eğitimi ile okul hayatı sonrasında dahil olacakları dünyada kendilerini ve kurumu temsil edebilme, Sınavdan Mülakata ile işe giriş aşamasının en önemli sınavı olan mülakatta başarı elde edebilme, Sosyal Medya eğitimi ile ise; algı yönetimi becerisini öğrenmeleri hedefleniyor.

“Bu sene programda bazı yenilikler de olduğunu belirten Babuç, bu yenilikleri şöyle sıralıyor: “Merak ettikleri konular hakkında bilgi alabilmek adına farklı sektörlerden deneyimli yöneticileri ile “Tecrübe Paylaşımı”, “İşe Eğlence Katmak Gerek” yaklaşımı ile konsantrasyon ve motivasyon çalışması olan Masterpiece ile resim workshop seansı,  kapanış çalışması olarak takım çalışmasını yaparak ve yaşayarak öğrenecekleri “Mountrain Academy & DB Positive” işbirliği ile gerçekleştirilecek olan açık hava eğitimi. “ 

Sadece gençlere eğilmek; İş’te mutluluk ve başarı için yeterli mi? sorusuna ise Babuç’un cevabı şöyle oluyor: “Bugün iş yerlerinde artık 3 kuşak çalışıyor. Ve her kuşağın ihtiyacı ve beklentisi birbirinden farklıdır. İş hayatının sonuna doğru yaklaşan profesyonellerin hayallerini gerçekleştirmek için harekete geçmeye hazırlandığı bir emeklilik söz konusu iken, ağırlığı X kuşağından olan kadrolar hala belirli ikilemleri yaşamaya devam ediyor. DB Positive olarak gerçekleştirdiğimiz DB Conference 2015 kapsamında yaptığımız araştırma ve konferans sonrasında aldığımız geri bildirimler şirketlerin iç müşteri olarak kabul ettiği çalışanlarına memnuniyetlerini arttırmak, motivasyonlarını sağlamak, duygusal iklimlerini pozitife taşımak adına yatırım yaptığını, projeler ve bu sürecin devamlılığı için yaratıcı çalışmalar gerçekleştireceğini ortaya koyuyor. Eğitimler, organizasyonlar, etkinlikler, belirli amaç ve hedefler ile sunulan hediyeler, sosyal sorumluluk projeleri ile fayda yaratmak ön plana çıkan çalışmalar arasında yer alıyor. Gerek DB Kariyer Okulu gerekse DB Conference 2015 içerisinde yer alan sosyal sorumluluk katkısı kurumumuzda ön plana çıkıyor. Bu sene gerçekleştirdiğimiz çalışmalarda önceliğimiz olan Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı ve Barınak Hayvanlarına maddi destek sağlayamasak da devam eden projelerimizde tanıtım, farkındalık yaratma, destek verme boyutunda İnsan Hakları, Hayvanları Koruma, Organ Bağışı, Engelli Çocukların eğitimine katkı sağlayabileceğimiz projeler geliştirmeye devam ediyoruz.” 

Herkesin kendisine “benim mutluluk kaynağım nedir?” sorusunu yöneltmesi gerektiğini söyleyen Babuç, “Freud’un aforizmalarını içeren “Mutlu Olma İhtimalimiz” kitabında yer alan bir cümle belki de her şeyi özetliyor. “İstediğin şeyi elde edemiyorsan, elde ettiğini isteyeceksin”. Ama bunun için; Ne istediğini gerçekten biliyor musun? Elde etmek için yeterince çaba sarf ettin mi? Ve bunu istiyor musun? Yaz ile birlikte yayınlanan pek çok kitap, dönemsel kişisel gelişim programları, eğitimler bu sizlere destek olabilir. Belki de “neye ihtiyacım var” sorusunu kendinize sorarak başlayabilirsiniz. O zaman doğru çözüm için adım atabileceksiniz” diyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)