BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİş kurana KOSGEB'ten hibe----

İş kurana KOSGEB'ten hibe

İş kurana KOSGEB'ten hibe
24 Ağustos 2016 - 12:36 www.finansgundem.com

KOSGEB'de iş fikri olana, işini büyütmek isteyene, işletmelere kısacası herkese göre kredi var

Tek şart girişimcilik eğitimi almak. Danışmanlık, eğitim her şey ücretsiz. Yeter ki yapacağınız işe devleti inandırın...

Aracı yok!

Hibenin yetersiz kalması durumunda 100 bin liraya kadar 2 yılı geri ödemesiz ve faizsiz kredi alınabiliyor. Bu destekler için başvuru sadece KOSGEB temsilciliklerine yapılıyor. Aracı yok! Kimseye para kaptırmayın aman!... Destek için kursa katılmak (ücretsiz) ve SGK'lı olarak bir işyerinde çalışmamak gerekiyor. Faizsiz kredi için 'bankadan teminat mektubu' isteniyor. 'Kredi Garanti Fonu' bu problemi aşmanıza yardımcı oluyor.

600 milyon lira dağıtacak

KOSGEB yani 'Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme idaresi Başkanlığı' ekonominin gelişmesi ve istihdamın artması için kredi musluğunu sonuna kadar açtı. Bu kapsamda hem yeni girişimcilere, hem işini büyütmek isteyenlere hem de işletmelere karşılıksız hibe desteği sağlıyor. Desteklerde faizsiz kredi alternatifi de var. Kurum, geri kalan 4 ay içerisinde toplam 600 milyon lira dağıtacak.

Gençler daha avantajlı

Alman bilgiye göre, bu desteğin 500 milyon lirası iyi bir fikri olan, büyüme hedefi olanlara karşılıksız verilecek. 100 milyon lirası ise isteyenlere faizsiz kredi olarak kullandırılacak. Ayrıca KOBl'lere 'Kredi Garanti Fonu'nun kefaletiyle düşük masraflı kredi verilecek. Özellikle genç girişimcileri hedefleyen KOSGEB, kişi basma 50 bin liraya kadar hibe yani karşılıksız destek veriyor.

'444 1 567'yi arayın

KOSGEB, hibe kredinin amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını 3 yıl boyunca takip ediyor. Kötü niyetli kullanım olması halinde verilen hibe geri alınıyor. İyi bir iş fikri olan için destek almak kolay. Ayrıca şartlar da hafifletildi. 70 saat olan eğitim 32 saate çekildi. 819 kurum 'girişimcilik eğitimi' veriyor. Nasıl başvurulacağı, eğitimin nereden alınacağı, 'kosgeb.gov.tr' internet adresinden veya "4441 567" no'lu telefonu arayarak öğrenilebiliyor.

Posta

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)