BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİş Kule'nin yeni kiracısı kim?----

İş Kule'nin yeni kiracısı kim?

İş Kule'nin yeni kiracısı kim?
22 Ağustos 2017 - 17:19 www.finansgundem.com

Türkiye İş Bankası'nın 2000 yılında İstanbul Levent'te faaliyete geçirdiği İş Kuleleri’ne yeni kiracı geliyor. KPMG ile görüşmeler sürüyor.

52 katlı Kule 1 İş Bankası'nın Genel Müdürlük ofislerini bünyesinde barındırıyor. İnşaatı 1996 ile 2000 yılları arasında tamamlanan Kule 1'in 36 metre yüksekliğindeki bayrak direğiyle toplam yüksekliği 194 metreye çıkıyor. Bu yükseklik, Boğaz Köprüsü yüksekliğinin yaklaşık üç katına çıkıyor, hatta Küçük Çamlıca Tepesi'nin yüksekliğine yaklaşıyor. Kule 2 ve Kule 3'ün yükseklikleri ise 117 metre. Kulelerde İş Bankası Genel Müdürlük birimleri dışında Şişecam Topluluğu şirketleri de bulunuyordu. Kule 3'te yer alan Şişecam Topluluğu, 2016 yılında Levent'ten Tuzla'daki, 35 bin metrekare kapalı alana sahip Türkiye'nin en modern yatay mimari binalarından birine taşındı.

Firma İş Kuleler'de, İş GYO'nun kiracısı konumundaydı. Para Dergisi’nin haberine göre, metrekaresine aylık 12 dolar kira veriyormuş. Şişecam Topluluğu kendi binasına taşınınca Kule 3'teki boş alana da kiracı aranmaya başlanmış. 26 kat ve asma kattan oluşan Kule 3'ün kiralama süreci İş GYO, Jones Lang Lasalle Gayrimenkul Hizmetleri Ticaret A.Ş. ve Pamir&Soyuer Gayrimenkul A.Ş. ile birlikte yürütülüyor. Habere göre,  Kule 3 için metrekaresine 40 dolar fiyat biçilmiş. Şu anda somut görüşme yaptıkları uluslararası şirketler varmış. Uluslararası denetim, vergi ve danışmanlık şirketi KPMG ile görüşmelerde son aşamaya gelinmiş. KPMG, sekiz kat için görüşmeler yapıyormuş.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)