BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaİş kazalarına"Akıllı Bileklik"önlemi----

İş kazalarına"Akıllı Bileklik"önlemi

İş kazalarınaAkıllı Bileklikönlemi
09 Mayıs 2017 - 14:56 www.finansgundem.com

Elektrik dağıtım sektöründe çalışma alanında elektrik şiddetini ölçerek personeli uyaracak "Akıllı Bileklik Sistemi" geliştirildi

Ege bölgesine elektrik dağıtım hizmeti veren ADM ve GDZ Elektrik Dağıtım şirketleri, sektördeki olası iş kazalarını önlemek amacıyla çalışma alanında elektrik şiddetini ölçerek personeli uyaracak "Akıllı Bileklik Sistemi" geliştirdi.

Şirketlerden yapılan ortak açıklamaya göre, söz konusu sistem ile elektrik dağıtım sektöründeki olası iş kazalarının önüne geçilebilecek.

Elektrik sektöründe çalışanların sürekli üzerinde taşıyabileceği akıllı bileklik, çalışma alanındaki elektrik şiddetini ölçecek ve belirlenen değerin üzerinde bir elektrik yükü ortaya çıkması durumunda personeli görsel, işitsel ve titreşim yoluyla uyaracak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ADM ve GDZ Elektrik Dağıtım Şirketlerinin İcra Kurulu Başkan Vekili Metin Demirdağ, "Akıllı Bileklik Sistemi" ile olası iş kazalarının önüne geçilerek iş sırasında yaşanacak can kaybı ve yaralanmaların engellenebileceğini belirtti.

Arıza bakım ve onarım çalışmaları kapsamında aboneye kesintisiz elektrik dağıtım hizmeti sunmak için personellerinin sahada özverili bir şekilde çalıştığını bildiren Dermidağ, "Sürekli olarak canlı şebekeye ve tehlikeye yakın çalışan personelin bu durumu iş kazalarının yaşanma olasılığını oldukça artırıyor. Akıllı bileklik, personelimizi tehlikeye karşı uyaracak. Böylece orta gerilim arızalarında yaşanan ve temelde dikkatsizlikten, gerekli önlemlerin alınmamasından kaynaklanan iş kazalarını en aza indirgeyerek çalışanlarımızın can güvenliği sağlanmış olacak." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)