BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaLeasing-Faktoringİş Faktoring’in ilk bono ihracı sonuçlandı----

İş Faktoring’in ilk bono ihracı sonuçlandı

İş Faktoring’in ilk bono ihracı sonuçlandı
08 Eylül 2014 - 16:04 www.finansgundem.com

İş Faktoring’in, 100 milyon TL’lik bono ihracına yatırımcılardan yoğun talep geldi

Haziran ayında Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (SPK) borçlanma aracı ihracı için onay alan İş Faktoring’in bono ihracını İş Yatırım gerçekleştirdi.

Güçlü finansal yapısı, köklü kurumsallığı ve uzman kadrosu ile müşterilerine daima en iyi hizmeti sunmayı ilke edinen İş Faktoring’in 100 milyon TL’lik bono ihracı, Haziran ayında Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından verilen onay çerçevesinde yurtiçinde nitelikli yatırımcılara satış yöntemiyle gerçekleştirildi.

İş Yatırım aracılığıyla gerçekleşen bono ihracına yatırımcılar yoğun ilgi gösterdi. İlgili vadeli Devlet İç Borçlanma Senetlerinin (DİBS) getirileri üzerine 90-110 baz puan “Yıllık Ek Getiri Oranı” aralığından satışa sunulan 179 gün vadeli bonolara yatırımcılardan gelen yoğun talep neticesinde Yıllık Ek Getiri Oranı’nın tabanı olan 90 baz puandan gerçekleşti. Bu kapsamda İş Faktoring, sektöründe gerçekleştirilen diğer 179 gün vadeli bono ihraçlarına göre bugüne kadar gerçekleşen en düşük Yıllık Ek Getiri Oranı’ndan borçlanabilen Şirket oldu.
İş Faktoring Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Onur V. İzci, “Sermaye Piyasası Kurulu’ndan aldığımız izinler çerçevesinde gerçekleştirdiğimiz ilk bono ihracına beklentimizin çok üzerinde talep geldi. Gelen talep, yatırımcıların Şirketimize olan güveninin ve Şirketimizin kredibilitesinin önemli bir göstergesidir. İlk defa gerçekleştirdiğimiz bono ihracı kaynak çeşitliliğimizi arttırmak ve sermaye piyasalarında daha fazla yer almak açısından bizim için son derece önemli bir adımdır. Bu nedenle, önümüzdeki dönemlerde de uygun koşullar oluştukça bono ve tahvil ihracı gibi kaynaklar ihraç etmeye devam edeceğiz” dedi. İş Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Mert Erdoğmuş da faktoring sektöründe, 6 aylık vadede bugüne kadarki en düşük ek getiri oranından çok yüksek bir talep görerek borçlanan İş Faktoring’in bono ihracına aracılık etmekten memnuniyet duyduklarını belirtti.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)