BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİş Bankası’nın alternatif ödeme yöntemleri şimdi IATI’de----

İş Bankası’nın alternatif ödeme yöntemleri şimdi IATI’de

İş Bankası’nın alternatif ödeme yöntemleri şimdi IATI’de
27 Şubat 2017 - 16:07 www.finansgundem.com

Türkiye İş Bankası’nın sanal POS’u, global online seyahat platformu IATI müşterisi otel ve otel gruplarının kullanımına sunuldu

Türkiye İş Bankası’nın yurtdışı menşeili 13 farklı alternatif ödeme sistemiyle işlem yapabilme olanağı sağlayan sanal POS’u, global online seyahat platformu IATI müşterilerinin de kullanımına sunuldu. Bu sayede IATI online rezervasyon sistemi HWEB’i kullanan 700’den fazla otel ve otel grubu, 31 farklı ülkeyi kapsayan alternatif ödeme yöntemleri ile müşterilerine güvenli, kolay ve hızlı bir şekilde satış yapabilme fırsatı buluyor.

Uzun yıllardır üye işyerlerine sanal POS hizmeti veren, elektronik ticarette temel ödeme aracı olan Visa, MasterCard, American Express, UnionPay logolu kredi kartı ve banka kartları ile alışverişe imkân sağlayan, e-ticaret işlemlerine sektörde öncülük yapan İş Bankası’nın Ekim 2016 itibarıyla müşterilerine sunduğu alternatif ödeme yöntemlerini, IATI üyesi otel ve otel grupları da Şubat ayında kullanmaya başladı.

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen, turizmden ihracata birçok farklı sektörden firmanın alternatif ödeme sistemlerine büyük ilgi duyduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: “Son yıllarda elektronik ticaret alanında yaşanan gelişmeler, konaklama sektörünce de yakından izlenir hale geldi. Oteller, artık kendi internet siteleri üzerinden tahsilat yapma konusunda oldukça istekliler. Yurtdışından ülkemize gelen turistlerin çok büyük bir kısmı, otel rezervasyonlarını ve uçak bileti alımlarını online temas noktaları üzerinden yapıyor. Özellikle Avrupalı müşterilere alternatif ödeme sistemlerini sunan işletmelerin küresel rekabette güçleneceğini ve sonuç olarak ülkemizin turizm gelirlerinin büyümesine de yardımcı olacağını düşünüyoruz. İş ortaklarımıza sanal POS’umuzun bir özelliği olan alternatif ödeme yöntemlerini sunarak onları yeni kullanıcılara ulaştırmaktan mutluluk duyuyoruz.”

IATI’nin HWEB sistemine entegre edilen alternatif ödeme sistemleriyle ilgili olarak, IATI Konaklama Bölümü Direktörü Bahadır Gerçek de “Tecrübelerimiz, yurtdışından ödeme kabul eden oteller için, geleneksel kredi kartı tahsilatı çözümlerinin yeterli olmadığını, alternatif ödeme yöntemlerini yurtdışından gelen müşterilerimize sunmanın gerekli olduğunu gösterdi. Mevcut yöntemlerle ayrı ayrı entegrasyon yapmanın zaman ve finansman maliyetiyle karşılaştırıldığında, İş Bankası sanal POS’unun bir özelliği olarak sunulan altyapıdan yararlanmanın çok daha kolay ve hızlı bir çözüm olduğunu gördük. İş Bankası sanal POS’unda bulunan iDEAL, Giropay, EPS, AliPay, QIWI, Mybank, SOFORT, Entercash, Bancontact, Multibanco, P24, Trustpay ve SafetyPay’i HWEB uygulamasına entegre ettik. Bu sayede HWEB hizmetini kullanan 700’den fazla otel ve otel grubuna verdiğimiz hizmeti daha da katma değerli hale getirdik” diye konuştu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)