BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulisİş Bankası’ndan Altın Gençlere ödül----

İş Bankası’ndan Altın Gençlere ödül

İş Bankası’ndan Altın Gençlere ödül
22 Aralık 2016 - 11:12 www.finansgundem.com

Türkiye İş Bankası, Altın Gençler uygulaması ile üniversite sınavında üstün başarı gösteren öğrencileri ödüllendirdi

Türkiye İş Bankası, “Altın Gençler” uygulaması kapsamında 2016 yılı Lisans Yerleştirme Sınavı’nda (LYS) üstün başarı gösteren öğrencileri ödüllendirdi. Bu yıl LYS’de 12 puan türünde (MF-1-2-3-4; TM-1-2-3; TS-1-2; DİL-1-2-3) dereceye giren ve Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinde eğitim hakkı elde eden 185 öğrenciye ödülleri, İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali’nin de katıldığı törenle verildi. Genel Müdürlük binasında düzenlenen törene, öğrencilerin yanı sıra aileleri de katıldı. Banka, 1971 yılından bu yana sürdürdüğü uygulama çerçevesinde, öğrencilere başarı plaketinin yanı sıra 1.000 TL para ödülü ve Avrupa’da trenle seyahat olanağı sağlayan InterRail Global Pass bileti hediye etti. İş Bankası’nın bu uygulama ile şimdiye kadar ödüllendirdiği öğrenci sayısı 3 bini aşmış oldu.

Adnan Bali, törende yaptığı konuşmada, öğrenciler ile onların başarılarında katkısı bulunan ailelerini ve öğretmenlerini kutladı. İş Bankası’nın kalkınmanın temel öğelerinden biri olan eğitime çok büyük önem verdiğini vurgulayan Bali, Altın Gençler uygulamasının da bankanın bu konudaki yaklaşımının bir parçası olduğunu, ilk yıllarında ödül alanların artık 60 yaşını geçtiğini, aralarında İş Bankası Grubu’nda çalışanların olduğunu ifade etti.

Türkiye bilim ve akılla yapılabileceklerin en iyisini yaratmak durumunda

Altın Gençler’e tavsiyelerde bulunan Bali, 2 milyonu aşan aday arasından gösterilen bu başarının ancak disiplinli çalışmayla sürdürülebileceğini belirterek, “Sizler başarılarınızla bütün topluma örnek, rol model oluyorsunuz. Başarının tadını çıkarın, ama asla rehavete kapılmayın. Başarının arkasındaki faktör zekâ mı yoksa disiplinli çalışma mı diye sorarlar. Ben hep başarının arkasında sabırlı, kararlı ve disiplinli çalışmanın yattığını düşünüyorum. İşlenmemiş, çiğ zekânın hayatta karşılığı olmaz. Hayat, zekilerden çok disiplinlileri ödüllendirir” diye konuştu.

Küresel rekabet endeksinde ilk 10’a giren ülkenin kaliteli eğitim ve bilime de çok büyük önem veren ülkeler olduğunun altını çizen Bali, Türkiye’nin de bilim ve akılla yapılabileceklerin en iyisini yaratmak durumunda olduğunu söyledi.

İş Bankası Genel Müdürü Bali,  İş Bankası’nın 2 şube, 37 çalışan ve 1 milyon lira sermaye ile 92 yıl önce yola çıktığını belirterek, “Banka 2 şubeden günümüzde 35 milyar TL’lik öz kaynağı ile Türkiye’nin en büyük öz kaynağına sahip bankası haline gelmiştir. Bunun, sizlerin ve kurumların başarısına örnek olmasını dilerim” dedi.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)