BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazinİş arayanlar dikkat! Sadece 6 saniyeniz var!----

İş arayanlar dikkat! Sadece 6 saniyeniz var!

İş arayanlar dikkat! Sadece 6 saniyeniz var!
31 Ekim 2014 - 12:44 www.finansgundem.com

Bir araştırmaya göre, işverenler CV'nize sadece 6 saniye göz atıyor...

Bir işe başvurdunuz ve bazen günlerce “Görüşmeye çağrılacak mıyım?” diye bekliyorsunuz. Ancak sizi iş görüşmesine uygun görmek üzere inceleme yapan insan kaynakları uzmanları ilk kararı verirken hiç de düşündüğünüz gibi tüm özgeçmişinizi baştan sona incelemiyor.

Yapılan araştırmalar gösteriyor ki bir işe alım uzmanı bir adayı görüşmeye çağırmak için ortalama 6 saniyede karar veriyor. Uzmanlar uyarıyor: Özgeçmişinizi çok süslemeyin, yalın, net ve dikkat çekici olun!

KARAR 6 SANİYE İÇİNDE ALINIYOR

TheL adders tarafından yapılan araştırmada özgeçmişleri inceleyen profesyonellerin davranışları mercek altına alındı. Araştırma kapsamında 30 insan kaynakları profesyonel işe alım uzmanının 10 haftalık zaman dilimi içinde göz hareketleri esas alırak hazırlandı. Buna göre incelenen başvuruların iş görüşmesine çağrılma kararı 6 saniye gibi kısa bir sürede veriliyor. Bakış izleme yöntemiyle yapılan araştırmada yalın, net özgeçmiş örneklerinin öne çıktığı görülüyor ve özellikle bazı başlıklarda görüşme talebinde bulunanların dikkatli olması gerekliliği gözler önüne seriliyor. Diğer bir deyişle daha çok süslenmiş ve ince elenip sık dokunmuş CV’ler sanıldığının aksine başarıya ulaşmıyor. Başvuru sahibi kritik 6 saniye içinde iyi bir özgeçmiş oluşturamadıysa görüşmeye hak kazanma şansını yitiriyor.

İNSAN KAYNAKLARI EN ÇOK ŞUNLARA DİKKAT EDİYOR!

Kritik ilk 6 saniye içinde profesyonel insan kaynakları uzmanları her biri 1 saniye olmak üzere şu başlıklara hiyerarşik sırayla bakıyorlar: Ad-soyad, son çalıştığınız yerdeki unvanınız ve şirketiniz, bir önceki işinizdeki unvanınız ve şirketiniz, bir önceki işinizdeki başlangıç ve bitiş tarihi, son çalıştığınız işinizdeki başlangıç ve bitiş tarihi ve eğitiminiz.

Tüm bunlar olumlu bulunursa CV daha ayrıntılı olarak incelenmek üzere aday kısmına kaldırılıyor. Uzmanlar bu sürenin etkin kullanılabilmesi için başvuru sahiplerine her işe ayrı CV hazırlanması gerektiğine dikkat çekiyor ve şu kritik uyarıyı yapıyor: “Genele yönelik bir özgeçmiş yerine, başvurduğunuz işe göre düzenlediğiniz bir özgeçmiş kullanın.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)