BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaIrma öncesi petrol fiyatları düşüşte----

Irma öncesi petrol fiyatları düşüşte

Irma öncesi petrol fiyatları düşüşte
09 Eylül 2017 - 09:28 www.finansgundem.com

Londra brent tipi petrolün varili yüzde 1,7 düşerken, Batı Teksas türü petrolün varili ise yüzde 3,7 kayıp yaşadı.

ABD'nin Florida eyaletini hafta sonu etkisi altına alması beklenen Irma Kasırgası öncesi küresel piyasalarda ham petrol fiyatları düşüşe geçti.

Uluslararası ölçekte en yaygın olarak kullanılan Londra Brent tipi ham petrolün varil fiyatı yüzde 1,7 kayıpla 53,58 dolara kadar indi. ABD'nin Batı Teksas türü ham petrolün varil fiyatı da yüzde 3,7 düşüşe 47,27 dolara kadar geriledi.

Uzmanlar, geçen ay ABD'nin Teksas eyaletini vuran Harvey Kasırgası'na işaret ederek, bu eyaletteki petrol rafinerilerinin kapatıldığını ve ham petrol piyasasında arz fazlasının kısa dönemde arttığını ifade etti.

Irma Kasırgası'nın da rafinerilerde kapanmaya yol açmasından endişe duyan yatırımcıların piyasada satış pozisyonu aldığını belirten uzmanlar, fiyatlardaki düşüşün kısa dönemli olmasının beklendiğini kaydetti.

Harvey Kasırgası nedeniyle ABD'nin rafine kapasitesinin dörtte biri askıya alınmıştı.

Harvey Kasırgası yaklaşık 180 milyar dolar zarara yol açmıştı. Irma Kasırgası nedeniyle Florida'da oluşabilecek toplam zararın 125 milyar doları bulabileceği öngörülüyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)