BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİran’da Türk bayramı----

İran’da Türk bayramı

İran’da Türk bayramı
18 Temmuz 2015 - 09:26 www.finansgundem.com

Nükleer anlaşmayla ambargo kalkıyor, Türk mallarına ilgi büyük..

İran'ın yaptığı nükleer anlaşma sonrası ambargonun kaldırılacak olması, bu ülkeyle ticaretimizi geliştirirken, Türk ürünlerini de öne çıkaracak. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, İran'da Türk mallarına büyük ilgi olduğunu söyledi. Işık, "İran'ın maruz kaldığı ambargo dolayısıyla Türkiye ile İran arasında potansiyel olan ticaret hacmine ulaşmamız hiç mümkün olmamıştı. Şu anda aramızdaki ticaret hacmi 10 milyar doların altında. Onun da büyük bir kısmı İran'dan aldığımız doğalgaz. Hedefimiz bunu ilk etapta bunu 30 milyar dolarlık bir hacme ulaştırmak" diye konuştu.
 
İran ile Türkiye'nin tercihli ticaret anlaşması imzaladığını hatırlatan Bakan Işık, şunları kaydetti: "İran'da Türk mallarına karşı çok büyük bir ilgi var. Bu ambargonun kalkması en fazla Türkiye'yi olumlu olarak etkileyecektir. Bizim özel sektörümüzün İran ile ambargo döneminde başlayan güzel ilişkileri var. Bu ilişkilerin ambargonun kalkmasıyla çok daha canlanacağına inanıyoruz."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)