BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİran savaş gemilerini gönderdi----

İran savaş gemilerini gönderdi

İran savaş gemilerini gönderdi
21 Haziran 2018 - 15:52 www.finansgundem.com

İç savaş ülkesi Yemen'de Suudi Arabistan'ın başını çektiği uluslararası koalisyonla kapışan İran, Aden Körfezi'ne iki savaş gemisi yolladı

Suudi Arabistan ve İran'ın karşı karşıya geldiği iç savaş ülkesi Yemen'de günlerdir HudeydeHavalimanı çevresinde şiddetli çatışmalar var.

Suudilerin başını çektiği koalisyon birçok kez havalimanını aldığını duyursa da henüz bölgeden silah sesleri kesilmiş değil.

Husileri destekleyen İran ise, Aden Körfezi'ne savaş gemileri gönderdi. Tasnim haber ajansı, Yemen açıklarına giden iki savaş gemisinin helikopter taşıma kapasitesi bulunduğunu bildiriyor.

Hark ve Subulan isimli gemilerin konuşlanacağı yer, Suudi Arabistan liderliğindeki Arap koalisyonunun askeri operasyonları için hassas bir noktada.

BİTMEYEN SAVAŞ

Çalkantılı yıllar geçiren Arap Yarımadası'nın en fakir ülkesi Yemen'de Şii Husilerin isyanı Eylül 2014'te başladı.

İran destekli Husilerin başkent Sana'yı ele geçirmesi ve Cumhurbaşkanı Abdur Rabbu Mansur Hadi'nin kaçmasıyla patlak veren iç savaş, ezeli düşmanlar Suudi Arabistan ile İran'ın bir kapışmasına dönüştü.

Suudi Arabistan ve diğer bölge ülkeleri Mart 2015'te Husiler'e karşı operasyon başlattı. Hâlihazırda ülkenin batısını kontrol eden Husilere karşı Suudi Arabistan'ın başını çektiği uluslararası koalisyon bombardımanlar düzenliyor.

Koalisyonda Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Kuveyt ve Sudan gibi ülkeler yer alıyor.

Yemen'den geçen yıl Kasım ayı başında Riyad'a fırlatılan füze, Suudi Arabistan ve İran'ın birbirlerine savaş tehditleri savurmalarına neden olmuştu. Tahran yönetimi ayrıca Husilere silah ve füze verdiği gerekçesiyle başta ABD Batılı ülkeler tarafından yoğun şekilde eleştiriliyor.

Ülkenin orta kesiminde terör örgütü El Kaide'nin kontrol ettiği bölgeler de bulunuyor.

İç savaştan önce de yoksul ülkeler listesinin ilk sıralarında gelen Yemen'de, neredeyse dört yıldır susmayan silahlar nedeniyle durum bir felakete doğru gidiyor.

Savaşta 10 binden fazla insan öldü, milyonlarca insan evini terk etmek zorunda kaldı. Kolera gibi salgın hastalıklar ülke çapında yayılıyor, şimdiye kadar 900 bin insan hastalıktan etkilendi.

Yedi milyon insanın açlığın kıyısında olduğu ülkede, abluka nedeniyle yaklaşık 21 milyon kişi insani yardıma muhtaç.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)