BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİran 40 yıl sonra yasağı deldi----

İran 40 yıl sonra yasağı deldi

İran 40 yıl sonra yasağı deldi
16 Temmuz 2017 - 20:42 www.finansgundem.com

Matematiğin Nobeli olarak da bilinen Fields ödülünü kazanan ilk kadın olarak tarihe geçen İranlı matematikçi Meryem Mirzakhani, 40 yaşında hayatını kaybetti.

Bir süredir meme kanseriyle mücadele eden Mirzakhani’nin hastalığının kemiklerine kadar yayıldığı açıklandı.
ABD’de yaşayan ve çalışan Mirzakhani, çalışmalarında özellikle hiperbolik geometri, ergodik teori, simplektik geometri ve Teichmüller teorisine odaklanıyordu.
Özellikle “Riemann yüzeyi” olarak adlandırılan şekiller üzerine çalışmalar yapan genç matematikçi bu sarmal şekilleri karmaşık sayılarla analiz analiz ederek Riemann yüzeylerinin kendine özgü muhtemel geometrilerini haritalıyor ve böylelikle ortaya çıkan yeni alanları hesaplıyor.

İRAN BASINI 40 YIL SONRA YASAĞI DELDİ

Öte yandan Mirzakhani’nin ölümü İran basınında ezber bozdu. 1979’daki devrimden sonra başörtülü olmayan kadınların gazetelerde yer alamaması kuralı 40 yaşındaki Mirzakhani’nin ölümüyle rafa kaldırıldı. İran’da yayın yapan birçok gazete Mirzakhani’nin başı açık fotoğraflarını birinci sayfadan basarak bir yasağı daha ortadan kaldırdı.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)