BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemIrak'tan Musul açıklaması----

Irak'tan Musul açıklaması

Irak'tan Musul açıklaması
19 Şubat 2017 - 08:29 www.finansgundem.com

Irak Başbakanlığı Musul'un Batı yakasını terör örgütü DEAŞ'tan geri almak için operasyonun başladığını resmen duyurdu.

17 Ekim'de başlayan operasyonda kentin Doğu yakası geçtiğimiz hafta DEAŞ'tan tamamen temizlenmişti. Terör örgütü 2016'nın son günlerinden bu yana kentte tamamen kuşatılmış durumda.
Öte yandan Irak'ın Musul kentinin batısında, dükkanların kapalı  olması, hayat pahalılığı ve içme suyu kıtlığı nedeniyle onbinlerce sivilin  durumunun kötüye gittiği bildirildi.
Bölgeye yapılan gıda ve yakıt yardımlarının azaldığı,  dükkanların ve pazarların kapalı olduğu ve birçok bölgede elektriğin kesildiği ve  içme suyu kıtlığı yaşandığı belirtiliyor.

Irak'taki İnsani Yardım Koordinatörü Lise Grande, bölgede durumun  endişe verici olduğunu belirterek "Araştırmalar, halkın şu an büyük bir sorun  yaşadığını, anne ve babaların çocuklarını doyurmak ve evlerini ısıtmak için büyük  çaba harcadığını gösteriyor." değerlendirmesini yaptı.
Grande, operasyonlar sırasında onbinler ya da yüzbinlerce sivilin, bir  süre kuşatma altında tutulabileceğine ve bölgeden kaçışların olabileceğine işaret  ederek sivillerin kurtarılmasının en öncelikli meselelerden biri olduğunu  bildirdi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)