BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİnternet bankacılığı bireysel müşterileri 51 milyonu geçti----

İnternet bankacılığı bireysel müşterileri 51 milyonu geçti

İnternet bankacılığı bireysel müşterileri 51 milyonu geçti
03 Şubat 2017 - 12:28 www.finansgundem.com

TBB'nin yayınladığı raporda, Türkiye'de internet bankacılığı kullanan bireysel müşterilerin sayısı 51,5 milyon olarak açıklandı

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) tarafından açıklanan rapora göre, internet bankacılığı yapmak üzere sistemde kayıtlı olan ve en az bir kez giriş işlemi yapmış bireysel müşteri sayısı Aralık 2016 itibariyle, 51 milyon 482 bin kişi oldu. Son bir yıl içerisinde en az bir kez giriş işlemi yapmış bireysel müşteri sayısı ise 27 milyon 547 bin kişi oldu. TBB'nin yayınladığı raporda ayrıca şu bilgiler verildi:

"Ekim-Aralık 2016 dönemi içinde en az bir kez internet bankacılığı giriş işlemi yapmış aktif bireysel müşteri sayısı 19 milyondur. Bu sayıda bir önceki yılın aynı dönemine göre 2 milyon 907 bin kişi artış
olmuştur. Bu miktar kayıtlı olan toplam bireysel müşteri sayısının yüzde 37'sini oluşturmaktadır.
İnternet bankacılığı yapmak üzere sistemde kayıtlı olan ve en az bir kez giriş işlemi yapmış kurumsal müşteri sayısı Aralık 2016 itibariyle, 2 milyon 901 bin kişidir. Bunların 1 milyon 321 bini (yüzde 46'sı) Ekim-Aralık 2016 dönemi içerisinde en az bir kez giriş işlemi yapmıştır. Son bir yıl içerisinde en az bir kez giriş işlemi yapmış kurumsal müşteri sayısı ise 1 milyon 657 bin kişidir. İnternet bankacılığı için kayıt yaptıran ve en az bir kez giriş işlemi yapmış toplam (bireysel ve kurumsal) müşterilerin yüzde 38'i
Ekim-Aralık 2016 döneminde en az bir kez internet bankacılığı işlemi yapmıştır. Toplam aktif müşteri sayısında bir önceki yılın aynı dönemine göre 2 milyon 978 bin kişi artış olmuştur.

Finansal işlemler

Ekim-Aralık 2016 dönemi itibariyle, internet bankacılığı hizmeti kullanılarak yapılan finansal işlemlerin toplam adedi yaklaşık 149 milyon, tutarı ise 1 trilyon TL olmuştur. EFT, havale ve döviz transferi işlemlerini kapsayan para transferleri işlemleri, finansal işlem hacminin yüzde 72'sini oluşturmuştur.
İnternet bankacılığı hizmeti kullanılarak yapılan finansal işlemlerin bir önceki yılın aynı dönemine göre toplam işlem adedi 8 milyon, toplam işlem hacmi ise 231 milyar TL artmıştır. Ekim-Aralık 2016 döneminde internet bankacılığı ile gerçekleştirilen 11 milyon adet yatırım işleminin hacmi 186 milyar TL olmuştur.

Son çeyrekte gerçekleştirilen yatırım işlemleri hacminde birinci sırayı 54 milyar TL tutarı ile (3,2 milyon adet işlem) döviz işlemleri almıştır. Bunu, vadeli hesaplar, yatırım fonları ve hisse senedi işlemleri izlemiştir. En yüksek ortalama işlem hacmi 54 bin TL ile VİOP ve repo işlemlerinde gerçekleşmiştir. Vadeli hesaplar için ortalama işlem hacmi ise 50 bin TL olmuştur.

İnternet bankacılığı aktif müşteri sayılarının illere göre dağılımı

İnternet bankacılığı hizmetlerini kullanan aktif bireysel müşterilerin yüzde 31'i ile aktif kurumsal/tüzel müşterilerin yüzde 35'i İstanbul'dadır. Bu ilimizi her iki müşteri grubunda da Ankara ve İzmir takip etmektedir.

Mobil bankacılık istatistikleri

Mobil bankacılık yapmak üzere sistemde kayıtlı olan ve en az bir kez giriş işlemi yapmış müşteri sayısı Aralık 2016 itibariyle 30,8 milyon kişidir. Bunların 19,2 milyonu (yüzde 62'si) Ekim-Aralık 2016 dönemi içerisinde en az bir kez giriş işlemi yapmıştır. Son bir yıl içerisinde en az bir kez giriş işlemi yapmış mobil bankacılık müşteri sayısı ise 24,5 milyon kişidir.

Ekim-Aralık 2016 döneminde mobil bankacılık ile gerçekleştirilen 8,5 milyon adet yatırım işleminin hacmi 93 milyar TL olmuştur. Ekim-Aralık 2016 dönemi itibariyle, mobil bankacılık hizmeti kullanılarak yapılan finansal işlemlerin toplam adedi 158 milyon, tutarı ise 330 milyar TL olmuştur. EFT, havale ve döviz transferi işlemlerini kapsayan para transferleri işlemleri, finansal işlem hacminin yüzde 60'ını oluşturmuştur."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)