BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere’den iş dünyasına önemli mesaj----

İngiltere’den iş dünyasına önemli mesaj

İngiltere’den iş dünyasına önemli mesaj
26 Haziran 2016 - 18:13 www.finansgundem.com

İngiltere İş, Yenilik ve Yetenekler Bakanı Sajid Javid, referandumdan ayrılma kararı çıkmasının ardından iş dünyasının panik yapmasına gerek olmadığını belirtti

İngiltere'nin İş, Yenilik ve Yetenekler Bakanı Sajid Javid, Birleşik Krallık’da AB'den ayrılık (Brexit) yanlılarının kazandığı referandumun ardından iş dünyası liderlerine seslenerek, “Panik yapmaya gerek yok.” dedi.

İngiliz yayın kurumu BBC’de Andew Marr Show’a katılarak gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Javid, İngiltere’nin ekonomik temellerinin kısa vadeli piyasa oynaklığına direnç gösterecek derecede güçlü olduğunu söyledi.

Javid, İngiltere’nin Brüksel ile AB’den ayrılmak üzere yapacağı müzakerelere başlamak konusunda aceleci davranmaması gerektiğini belirterek, “Şimdi iş dünyasına güvence vermek zamanı. Cuma sabahından bu yana mesajım panik yapmaya gerek olmadığı yönünde. Meseleye sakin bir yaklaşımımız olmalı.” ifadesini kullandı.
Javid’in ayrıca salı günü iş dünyası liderleri ile toplantı yaparak, Brexit kararı nedeniyle panik yapılmaması yönünde mesajlar vermesi bekleniyor.

ITV’ye konuşan İngiltere’nin Dışişleri Bakanı Philip Hammond ise İngiltere’nin ortak pazara erişiminin hayati öneme sahip olduğunu belirterek, ortak pazara erişimin kaybedilmesinin “felaket” olacağını söyledi.

Hammond, “Ortak pazara erişimin olmaması felaket olur. ‘Onların bize daha fazla ihtiyacı var. Merak etmeyin ortak pazara erişim sağladıkları gibi AB’den gelecek göçmenleri kontrol etmemize izin verecekler’ şeklinde konuşanlar tamamen yanılıyorlar. AB’den gelen göçmenlerin kontrol edilmesini ve aynı zamanda ortak pazara erişimi sağlamayı müzakere edemeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Hammond ayrıca İngiltere Başbakanı David Cameron’ın görevini bırakacağını açıklamasıyla başlayan Muhafazakar Parti içideki liderlik yarışında yer almayacağını söyledi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)