BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere'de enflasyon son 5 yılın en yükseğinde----

İngiltere'de enflasyon son 5 yılın en yükseğinde

İngiltere'de enflasyon son 5 yılın en yükseğinde
12 Eylül 2017 - 11:45 www.finansgundem.com

İngiltere'de enflasyon Ağustos ayında son 5 yılın en yüksek seviyesine ulaştı

İngiltere'de enflasyon akaryakıt ve giyim eşyası fiyatlarının etkisiyle Ağustos ayında son 5 yılın en yüksek seviyesine çıktı. Ağustos ayında tüketici fiyatları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,9 arttı. Ekonomistler ise fiyatların yüzde 2,8 artmasını bekliyorlardı. Ağustos'ta enflasyon Nisan 2012'den bu yana görülen en yüksek seviyede gerçekleşti.

Enflasyon Haziran ve Temmuz'da yüzde 2,6 olmuştu. İngiliz Sterlini'nin Brexit'in etkisiyle değer kaybetmesine bağlı olarak giyim eşyası fiyatları Ağustos ayında yıllık bazda yüzde 4,6 arttı. Bu, 1997 yılından bu yana görülen en büyük artış oldu.

Ağustos ayında enerji, gıda, alkol ve tütün hariç çekirdek TÜFE bir önceki aya göre yüzde 0,6 ve yıllıkm bazda yüzde 2,7 arttı. Beklenti yüzde 2,5 artış olacağı yönündeydi.

Perakende fiyat endeksi de Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 0,7 ve 3,9 arttı. Mortgage faiz ödemeleri hariç perakende fiyat endeksi ise Ağustos'ta yıllık yüzde 4,1 yükseldi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)