BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere'den Yunanistan'a müzakere çağrısı----

İngiltere'den Yunanistan'a müzakere çağrısı

İngiltere'den Yunanistan'a müzakere çağrısı
06 Temmuz 2015 - 23:40 www.finansgundem.com

İngiltere Maliye Bakanı George Osborne, Yunanistan'ın borç müzakerelerinde en kısa zamanda bir anlaşmaya varılmasını istediklerini belirtti

İngiltere Maliye Bakanı Osborne İngiliz Parlamentosu'nda Yunanistan'daki referandumun sonuçlarına ilişkin milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Yunanistan'ın mali durumu konusundaki anlaşmanın bir an önce sağlanmasının İngiltere'nin çıkarları doğrultusunda olacağını belirten Osborne, "Borcun sürdürülebilirliği Yunanistan hükümeti için büyük meselelerden biri fakat aynı zamanda, kreditörlerle de ülkenin büyümesini sağlayacak ekonomik reformların yürürlükte olması konusunda bir anlaşma olmalı. Şu anda iki taraf da anlaşamıyor. Yunan tarafı yeniden yapılandırma beklerken, Avro Bölgesi ise daha fazla koşulların uygulanmasını ve yapısal reformların gerçekleştirildiğine dair kanıt görmek istiyor. Biz her iki tarafın da bir an önce bir şekilde anlaşmaya varmalarını istiyoruz" diye konuştu.

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) Yunanistan'a gerekirse maddi desteğini devam ettirilebileceğine işaret eden son açıklamasını da değerlendiren Osborne, "IMF tanımı gereği mali zorluk yaşayan ülkelere borç vermek için kurulmuş bir yapı fakat onlarca yıldır devam eden bazı kuralları var tabii ki. Bu kurallardan biri de eğer ülke borcunun geciktiren ülkeler arasındaysa, maalesef IMF'den ödeme alamazlar. Geçen hafta Yunanistan bu gruba katıldı" ifadelerini kullandı.

Osborne, ayrıca Avro Bölgesi'nin Yunanistan'da devam eden ekonomik krizin olumsuz etkilerine karşı 2012 yılına kıyasla daha iyi durumda olduğunu söyledi.

Yunanistan'ın içinde bulunduğu ekonomik durumun bir an önce düzelmesini istediklerini vurgulayan Osborne, "Yunanistan'da yeniden yatırımların yapıldığını, bankaların açıldığını, ekonominin yeniden büyüdüğünü görmek istiyoruz. Bu yüzden Yunanistan Başbakanı'nın yarın Avro Bölgesi toplantısında sunacağını söylediği öneriyi bekliyoruz" dedi.

İNGİLİZ TURİSTLERE NAKİT BULUNDURMA TAVSİYESİ
İngiltere'nin Yunanistan'a seyahat eden ve ülkede yaşayan emeklilerin destek olmaya devam edeceğini belirten Osborne, hali hazırda İngiliz turistlerin ve emeklilerin kredi kartlarının kullanılmasında herhangi bir sorun yaşamadıklarını kaydetti.

Osborne, "İnsanlara Yunanistan'a tatile gitmemelerini söylemedik. Biz sadece bazı istenmeyen durumlar için yanlarında normalde bulunduklarından daha fazla nakit bulundurmaları tavsiyesinde bulunduk" dedi.

Resmi verilere göre İngiltere'den her yıl yaklaşık 2 milyon kişi Yunanistan'da tatillerini geçirirken, yaklaşık 40 bin İngiliz emekli yılın tamamında ya da belli dönemlerinde ülkede yaşıyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)