BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporİngiltere son dakikada galibiyeti yakaladı----

İngiltere son dakikada galibiyeti yakaladı

İngiltere son dakikada galibiyeti yakaladı
18 Haziran 2018 - 23:38 www.finansgundem.com

FIFA 2018 Dünya Kupası G Grubu'nun ikinci maçında İngiltere, Tunus'u 2-1 mağlup etti

Rusya'da düzenlenen FIFA 2018 Dünya Kupası G Grubu'nun ikinci maçında İngiltere, Tunus'u 2-1 mağlup etti. İngiltere'nin golleri 11 ve 90+1. dakikada Harry Kane'den geldi. Tunus'un golünü ise 35. dakikada penaltıdan Sassi attı. G Grubu'nun ilk maçında Belçika, Panama'yı Dries Mertens ve Romelu Lukaku'nun (2) golleriyle 3-0 mağlup etmişti

İngiltere maça oldukça istekli başladı. Henüz 3. dakikada Jesse Lingard'ın çektiği şutu kaleci kurtardı.

Baskısını artıran İngiltere, 11. dakikada golü buldu. Ashley Young'ın sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda, ceza sahası içinde John Stones iyi yükselerek kafayı vurdu, kaleciden dönen topu Harry Kane tamamladı ve top ağlarla buluştu. İngiltere bu golle maçta 1-0 öne geçti.

15. dakikada Tunus'ta bir zorunlu değişiklik yapıldı. Sakatlanan kaleci Mouez Hassen yerine Farouk Ben Mustapha oyuna dahil oldu.

İngiltere 18. dakikada Jordan Henderson'ın şutuyla kaleyi yokladı ancak Ben Mustapha bu pozisyonda başarılıydı.

31. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Harry Maguire, altıpas üzerinden şutunu çekti, ancak Tunus kalecisi Ben Mustapha bir kez daha gole izin vermedi.

35. dakikada sağ kanattan gelişen Tunus atağında, Kyle Walker ceza sahası içinde rakibini dirseğiyle engelleyince mücadelenin hakemi beyaz noktayı işaret etti. Kazanılan penaltıyı Ferjani Sassi gole çevirdi ve skor 1-1 oldu.

İngiltere 44. dakikada 2. gole çok yaklaştı, Jesse Lingard'ın vuruşunda top direkten geri geldi.

Takımlar soyunma odalarına 1-1'lik skorla gittiler.

Tunus 72. dakikada etkili oldu. Wahbi Khazri, rakip ceza sahasına girmeden vuruşunu yaptı, ancak İngiltere savunması araya girerek tehlikeyi önledi. 

İngiltere aradığı golü 90+1'de Harry Kane'le buldu. Kazanılan köşe vuruşunda Maguire kafayla topu arka direkteki Kane'e gönderdi, topu önünde bulan İngiliz golcü hata yapmadı. İngiltere bu golle, sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı. 

İki ülke, bugüne kadar 2'si resmi 3 kez karşı karşıya geldi. Geride kalan maçlarda İngiltere 2 galibiyet alırken, 1 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı. Bu karşılaşmalarda İngiltere 5 gol atarken, Tunus 2 kez gol sevinci yaşadı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)