BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİngiltere faize dokunmadı----

İngiltere faize dokunmadı

İngiltere faize dokunmadı
22 Mart 2018 - 15:04 www.finansgundem.com

İngiltere Merkez Bankası gösterge faizi yüzde 0.5'te sabit tuttu

İngiltere Merkez Bankası Para Politikası Komitesi, bugün yaptığı toplantıda faiz oranlarının değiştirilmemesine karar verdi. Ancak PPK'nin 9 üyesindehn 2'si beklenmedik şekilde faiz artırımı için oy kullandılar. PPK üyeleri Ian McCafferty ve Michael Saunders, "Şimdi, 2008 finansal krizinden bu yana faizleri sadece ikinci kez artırmanın zamanı" ifadelerini kullandılar.
Para Politikası Komitesi, faizin yüzde 0,50 seviyesinde bırakılması kararını 2'ye karşı 7 oyla alırken, varlık alım programı üyelerin oy birliği ile değiştirilmedi. 
Faiz kararı sonrası yapılan açıklamada, enflasyonu yüzde 2'den hedefe geri döndürmek için para politikasında sıkılaştırmanın devam etmesine ihtiyaç duyulmasının muhtemel olduğu değerlendirmesine de yer verildi. 
BOE açıklamasında, "Tahmin dönemi için talep fazlalığı görünümü dikkate alındığında, para politikasında sıkılaştırmanın enflasyonhedefe sürdürülebilir şekilde dönene kadar devam etmesi uygun olur" dedi. 
İngiltere Merkez Bankası, Mart ayında etkili olan beklenmedik kar yağışının geçici etkilerini dikkate alarak 2018 ilk çeyrek için Şubat ayında yüzde 0,4 olarak açıkladığı GSYH büyüme tahminini yüzde 
0,3'e revize etti. Ancak Banka, son dönemde gelen verilerin Şubat ayı enflasyon raporunda ifade edilen tahminlerle genel olarak tutarlı olduğunu da vurguladı. 
Güçlenen kısa vadeli ücret verisinin ücret ve işgücü maliyetinde büyümenin toparlanacağına güveni artırdığının da ifade eden BOE, gelecekte yapılacak Faiz artışlarının büyük olasılıkla kademeli ve
sınırlı olacağını da belirtti.

BOE, GBP'de Şubat toplantısından bu yana görülen güçlenmenin kısmen yeni açıklanan Brexit geçiş anlaşmasını yansıttığını da savundu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)