BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngilizler'e, Schengen ülkelerine girişte vize!----

İngilizler'e, Schengen ülkelerine girişte vize!

İngilizler'e, Schengen ülkelerine girişte vize!
19 Aralık 2018 - 13:29 www.finansgundem.com

Brexit süreciyle birlikte Avrupa Birliği'nden ayrılmaya hazırlanan Birleşik Krallık'a Avrupa Birliği Komisyonu'ndan yeni bir uygulama kararı geldi. Karara göre Birleşik Krallık vatandaşları Schengen ülkelerine girerken vize ücreti ödeyecek

Birleşik Krallık bir süredir Avrupa Birliği ile üyelikten ayrılma müzakereleri yürütüyor. Referandum sonucu Brexit yanlılarının kıl payı kazanmasının ardından AB'den ayrılacağını açıklayan Londra yönetimi bu süreçte birlik olan tüm ekonomik ve siyasi bağlarını yeniden düzenliyor.

AB üyesi olduğu dönem zarfında ortak para birimi Euro ve ortak vize rejimi Schengen gibi topluluğun hayati uygulamaları dışında kalmayı tercih eden İngilizler buna rağmen birliğin önemli bir üyesi konumundaydı. Brexit süreciyle birlikte AB'den ayrılacak olan Birlşik Krallık'ın vatandaşları için Avrupa Birliği Komisyonu'ndan yeni bir karar çıktı.

Avrupa Birliği Komisyonu'nun uygulamaya hazırlandığı karar doğrultusunda 2021 yılından itibaren Birleşik Krallık vatandaşları, Schengen bölgesi ülkelerine gidebilmek için elektronik vizeye başvurlamları ve 6 euro ödemeleri gerekecek.

 

 


 

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)