BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngilizler Moody's'e katılmadı!----

İngilizler Moody's'e katılmadı!

İngilizler Moody's'e katılmadı!
26 Eylül 2016 - 13:09 www.finansgundem.com

Moody's'in Türkiye'nin yatırım notunu düşürme kararına ilişkin tartışmalar sürerken İngiliz ekonomi gazetesi Financial Times Türkiye'nin hala yatırımcılar için cazip olduğuna dikkat çekti

Moody's'in Türkiye'nin yatırım notunu düşürme kararına ilişkin tartışmalar sürerken İngiliz ekonomi gazetesi Financial Times, darbe girişiminin yaşandığı Türkiye'de ekonominin "aksak" olsa da yatırımcılar için çekiciliğini koruduğunu belirtti ve hükümetin tüketimi teşvik çabalarına vurgu yaptı.

ERDOĞAN EKONOMİYİ CANLANDIRIYOR

Financial Times, "Türkiye'nin aksak ekonomisi yatırımcılar için çekiciliğini koruyor" değerlendirmesini başlığa çıkardığı haber analizinde "Hükümet, halkın harcamayı sürdürmesini arzuluyor" sözlerini kullandı.

Türk ekonomisinin lokomotifi olarak nitelediği "iç talebin" Türkiye'nin GSYH büyümesinin üçte ikisini oluşturduğuna dikkat çeken gazete, bu çerçevede "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Temmuz'dan bu yana olan süreyi (tüketimin) motoru canlandırarak geçirdiği" yorumunu yaptı.

YATIRIMCILARIN TÜRKİYE'DEN BAŞKA GİDEBİLECEĞİ BAŞKA YER YOK

İngiliz gazetesinin, haber analizinde görüşlerine yer verdiği Londra merkezli Stroz Friedberg'den analisti Jonathan Friedman da "Yatırımcılar risklerden kaygı duyuyor ama başka nereye gidebilirler?" dedi ve şunları söyledi:

"Rusya, Brezilya ve İran gibi diğer büyük yükselmekte olan piyasalar yaptırımlar, durgunluk ve siyasi felç karışımı nedeniyle daha da büyük zorluk oluşturuyor. Bu nedenle ki yatırımcılar, Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğinin farkında. Ancak aynı zamanda tüketici pazarının büyüklüğüne bakıyor ve bu pazar çekiciliğini koruyor."

FT, Friedman'a atfen "Türkiye büyük ölçüde sofistike ve Batılı markalarla mallara ilgi duyan tüketici tabanı nedeniyle çekici bir seçenek" dediği haberinde buna karşı perakencilerin Türklere Batılı satış yöntemleriyle kârlı biçimde mal satmayı henüz tam başaramadığına dikkat çekti, bu yıl bazı zincirlerin mağaza kapatır veya küçülürken aile şirketi olan daha küçük perakencilerin ise büyüdüğüne dikkat çekti.

"TÜRKİYE ÇOK ŞANSLI"

FT tüketime kısıtlamaların kaldırılmasını "hassas" bir mesele olarak nitelerken "Ancak şimdilik Türkiye'nin aksak büyümesi, yatırımcılar için çekiciliğini koruyor" dediği haberini, Stroz Friedberg'den Friedman'ın şu sözüyle noktaladı:

"Türkiye çok şanslı oldu. Başka bir küresel risk ortamında yatırımcılar üzerindeki etkisinin çok daha fazla olacağı bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı. Ancak dünya çapındaki zayıf büyüme nedeniyle yatırımcılar, fırsat bulabilecekleri her yerde faaliyet gösteriyor."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)