BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiliz uzmanlar: Osmanlı askeri hafife alındı----

İngiliz uzmanlar: Osmanlı askeri hafife alındı

İngiliz uzmanlar: Osmanlı askeri hafife alındı
30 Nisan 2016 - 07:25 www.finansgundem.com

İngiliz uzmanlar, ‘İngilizlerin Kut’ta ve Çanakkale’de yaptıkları en büyük hata düşman askerleri hafife almaktı’ diye konuştu

İngiltere’nin Çanakkale’de aldığı darbeden sonra Bağdat’ı kolayca ele geçirerek Ortadoğu ve Güney Asya’daki Müslüman tebaası arasında imajını tamir etme planının Kut’ül Amare’deki yenilgi ile geri teptiğine işaret eden İngiliz askeri tarihçiler, İngiltere’nin en büyük hatasının Osmanlı ordusunu hafife almak olduğunu belirtti.

‘Hatırlamalıyız’

Geçtiğimiz aylarda ikinci baskısını yapan “Kut 1916, İngiltere’nin Irak’taki unutulan felaketi” kitabının yazarı Albay Patrick Crowley, Osmanlı Devleti’nin 100 yıl önce İngiliz kuvvetleri ve müttefiklerine karşı kazandığı Kut-ül Amare zaferinin yıl dönümünde konuştu. Crowley, “İngilizlerin Kut’ta ve Çanakkale’de yaptıkları en büyük hata düşmanı hafife almaktı. Osmanlı askeri tahmin ettiklerinin ötesinde yetkinliğe sahipti” dedi.

Türk birliklerini komuta eden Nureddin Paşa ve Halil Paşa için “Hiç şüphe yok ki sahadaki Türk komutanlar son derece yetkindi” ifadesini kullanan Crowley, “Çanakkale’nin ardından kimse bir yenilgiyi, ‘unutulan felaket’i bir daha konuşmak istemedi” dedi.

Wolverhampton Üniversitesi öğretim üyesi ve askeri tarih uzmanı Prof. Stephen Badsey de peş peşe gelen Çanakkale ve Kut’ül Amare yenilgileri nedeniyle İngiltere’nin 1916’da Osmanlı’ya karşı başka bir büyük harekâta girişmekten kaçındığını belirtti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)