BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkING Bank’tan fintech girişimcilerine 100 bin TL’lik destek----

ING Bank’tan fintech girişimcilerine 100 bin TL’lik destek

ING Bank’tan fintech girişimcilerine 100 bin TL’lik destek
19 Nisan 2018 - 10:25 www.finansgundem.com

ING Bank, İstanbul Teknik Üniversitesi’nin teknoloji geliştirme bölgesi İTÜ ARI Teknokent ile işbirliğini bu yıl da sürdürüyor.

İnovatif fikirleri gerek kurum içinde gerekse kurum dışında destekleyecek yapılar oluşturan ING Bank, finansal teknolojiler (fintech) üzerine çalışan girişimcilerin projelerini hayata geçirmesine destek olmak üzere İTÜ ARI Teknokent ile geçen yıl başladığı iş birliğine devam ediyor. Tüm Türkiye’den başvuran girişimcilerle melek yatırımcıları ve hiçbir karşılık beklemeden destekte bulunan kurumları bir araya getiren Big Bang Girişimcilik Yarışması, ticarileştirilebilir ürünlerin ortaya çıkarılmasını amaçlıyor.

Bu yıl 6’ıncısına imza atılan Big Bang Girişimcilik Yarışması’nda başarılı bulunarak 17 milyon TL’den fazla ödül veya yatırıma ulaşması beklenen tüm girişimciler, İTÜ Çekirdek Erken Aşama Kuluçka Merkezi’nde de bir yıl süreyle açık ofis, satış, mentorluk ve network gibi ayrıcalıklı imkanlara sahip olacak. ING Bank Fintech Özel Ödülü kapsamında ise ING Bank tarafından başarılı bulunan fintech girişimcilerine ödül olarak toplam 100 bin TL dağıtılacak. ING Bank desteğiyle İTÜ Çekirdek girişimcisi olmak isteyenler için ise başvurular Temmuz sonuna kadar devam ediyor.

Bahadır Şamlı: “Türkiye’de ekosistemin gelişmesi herkes için öncelik olmalı”

ING Bank Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Bahadır Şamlı, işbirliğine ilişkin değerlendirmesinde, “ING Bank olarak hem kurum içinde hem de dışında güçlü bir inovasyon ve girişimcilik ekosistemi oluşturmak ve  desteklemek için uzun yıllardır çalışıyoruz. Türkiye’de bu ekosistemin gelişmesi herkes için öncelik olmalı. Çünkü inovasyon ve girişimcilik sadece finans ve teknoloji sektörlerinde değil, tüm sektörlerde Türkiye için çok değerli bir itici güç olma özelliği taşıyor” dedi. Bu anlamda hem şirkete hem de ülkeye yapılabilecek en değerli yatırım alanlarının inovasyon ve girişimcilik olduğuna dikkat çeken Şamlı, ING Bank olarak bu bilinçle inovasyon ekosisteminde kalıcı etkiler yaratmaya odaklandıklarını vurguladı. Şamlı, şöyle devam etti: “Bankacılık sektörünün laboratuvarı olması amacıyla hizmete açtığımız inovasyon atölyemiz Orange Lab, kurum içinde inovatif fikirleri desteklediğimiz global düzeydeki Yenilikçilik Kampı ve İnovasyon Fonu ile geçen yıldan beri memnuniyetle yürüttüğümüz İTÜ ARI Teknokent iş birliğimiz en önde gelen çalışmalarımız arasında. Geçen yıl ilk kez içinde yer aldığımız Big Bang Girişimcilik Yarışması sayesinde girişimlere kuluçka döneminde de destek sağlamış olduk. Bu kapsamda üç projeye finansal desteğin yanı sıra bir yıl boyunca Orange Lab’in ofis alanını ücretsiz kullanma imkanı sağladık. Ayrıca 40’ı aşkın yöneticimizle oluşturduğumuz mentör ağımız üzerinden birçok girişimciyle birebir çalışarak uzman desteği sağladık. İTÜ Çekirdek işbirliğimizin finansal teknolojiler konusunda bizi bir adım daha ileriye taşıyacağına inanıyoruz.”

Kenan Çolpan: “Fintech girişimleri İTÜ Çekirdek’te gelişmeye daha uygun bir ortam buluyor”

İTÜ ARI Teknokent CEO’su Kenan Çolpan ise gerçekleştirilen iş birliği ile ilgili olarak, şunları kaydetti: “Avrupa’nın en iyi 2’nci ve dünyanın en iyi 3’üncü kuluçka merkezi İTÜ Çekirdek olarak, aramıza katılan destekçilerimizle daha da güçlendiriyoruz. ING Bank ile geçtiğimiz yıl başlattığımız iş birliğimizi bu yıl da sürdürmenin mutluluğuyla, finansal teknolojiler alanındaki girişimler, İTÜ Çekirdek’te gelişmeye daha uygun bir ortam buluyor. Bu iş birliğiyle finans sektörüne daha fazla girişimci yetiştirerek katkıda bulunuyoruz. Sektörlerinin inovasyon potansiyelini yepyeni girişimlerle daha da ileriye taşımak isteyen tüm kurumsal firmaları destekçilerimiz arasına katılmaya davet ediyoruz. İTÜ Çekirdek’e bu yıl yapılan binlerce başvuru, gerekli destek ve ortamla buluştuğunda ilgi duyan tüm sektörleri inovasyon ile dönüştürme potansiyeli taşıyor. ING Bank çalışanlarının İTÜ Çekirdek mentorları arasına katılmasıyla bu sürece yapısal bir nitelik kazandıran ve ING Bank Fintech Ödülü ile ayrıca katkı sunan ING Bank’a teşekkür ediyoruz.”

Teknolojiye dayalı ürün ve hizmete dönüşebilir, dijital bankacılıktan ödeme sistemlerine, risk analitiğinden dijital paraya, finans ve bankacılık sektörünü dönüştürme potansiyeline sahip fintech teknolojisine yönelik girişimi olan her yaştan girişimci, İTÜ Çekirdek’te yerini almak veya daha fazla bilgiye sahip olmak için www.itucekirdek.com internet sitesi üzerinden Temmuz sonuna kadar başvurusunu gerçekleştirebiliyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)