BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİnce, TRT'nin önünde mitinge hazırlanıyor----

İnce, TRT'nin önünde mitinge hazırlanıyor

İnce, TRT'nin önünde mitinge hazırlanıyor
25 Mayıs 2018 - 22:30 www.finansgundem.com

TRT'ye Afyonkarahisar'da da tepkisini sürdüren İnce, önümüzdeki hafta TRT’nin önünde miting yapacağını açıkladı

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Afyonkarahisar’da da düzenlenen mitingde konuştu. Ekonominin geldiği duruma değinen İnce, “Size önce ekonomiyi anlatayım. Erdoğan 2002’de iktidara geldiğinde 50 TL’ye 30 litre benzin alınıyordu. Şimdi küçük bir bidon doluyor. Meydanlarda 3 çocuk yapın diyor. Sonra zam yaptı 5 çocuk yapın dedi. Allah’ın izniyle ben cumhurbaşkanı olduğumda, çocuk sayısını belirlemek sizin işiniz. Doğum yöntemi sizin işiniz ama ben cumhurbaşkanı olduğumda çocuk bezindeki yüzde 18 olan KDV inecek. Cumhurbaşkanının görevi çocuk sayını belirlemek değildir. Koca Türkiye Cumhuriyeti çocuğun donundan medet ummaz. Bebeğin bezinden medet ummaz. Bebeğe süt içireceğiz KDV’si yüzde 8, bebeğe süt içireceğim ne KDV’si ne vergisi? Olmaz bunu da indireceğiz. Yine bebek maması yüzde 8 KDV alınıyor bunu da indireceğiz.  Meydanlara çıkıp 3 çocuk 5 çocuk yap deyip bol keseden atacak. Yapacak da bu çocuklara nasıl bakacak. Cumhurbaşkanının görevi çocuk sayısını belirlemek değil, bebek bezindeki KDV’yi indirmektir” dedi.

“15 GÜNDE BU HALE GELDİLER”

Öğretmenlerin büyük bir umutla beklediği ek göstergelere de değinen İnce, “Aday olduğumdan beri çıkıp öğretmenlere, polislere 3600 ek göstergeyi vereceğim dedim. Dün baktım Erdoğan, çıkmış kameralar karşısına diyor ki öğretmenlere polislere, hemşirelere, din adamlarına 3600 ek gösterge vereceğim diyor. Şimdi sor şu:

1- 16 senedir aklın neredeydi? 2- Demek ki 15 günde seni hizaya getirdim. 3- Madem bu sözü verdin şu anda cumhurbaşkanısın KHK çıkarma hakkın var. Hemen git sarayına yaz kızım bir KHK de be gece öğretmenlere, polislere, hemşirelere ve din görevlilerine 3600’ü ver. Oylarını da al. Ama size Muharrem İnce, Öğretmen, gariban sözü. Bu 3600’ü vereceğiz. Bakın Kasım ayı Meclis’te CHP’liler önerge veriyor. Öğretmenlerle polislere 3600 verilsin diye. AK Partili milletvekilleri kabul etmedi. AKP’liler o gün reddetmiş sen şimdi çıkmış vereceğim diyorsun” ifadelerini kullandı.

“İKTİDAR CEMEVLERİNİ HATIRLADI”

Hükümetin sadece seçim döneminde cemevlerini hatırladığını dile getiren İnce, “16 senedir iktidarda Cemevlerini hatırladı. Cemevlerine hukuki statü kazandıracakmış. Sen düne kadar bu insanlara hakaret ediyordun, cümbüşevi diyordun. 50 defa teklif ettik, kabul etseydin. Aklına yeni mi geldi? Bakın 15 günde bu hale geldiler. Emin olun daha var bir ay. Bunlar bir ay içinde bunlar ‘İnce hastalığa’ tutulurlar” dedi.

“ÖZELLEŞTİRMELER”

Hükümetin iktidarda olduğu sürece iş imkanlarını kısıtlı tuttuğunu vurgulayan İnce, “Atatürk ve arkadaşları bu cumhuriyeti 3 beyaz ve 3 siyah üzerine kurdular. Beyazlar; Un, şeker, pamuk. Siyah da; kömür, petrol ve demir. Bunun üzerine kurdular. Sen bu ata miraslarına sahip çıkmadın, haraç-mezat sattın ve satıyorsun. 16 yıllık iktidarında 500 kişinin çalıştığı bir tane fabrika yok. Cumhurbaşkanı olduğumuzda hayvancılık, tarım bu gariban tarafından kalkındırılacak. Hiç merak etmeyin. Devlet çiftçiye borçludur. Milli gelirin yüzde biri tarıma ayrılacak. Sen yüzde yarımını bile vermemişsin. Tarıma dayalı sanayiyi geliştireceğiz. Nar ekiyorsa orada onun fabrikası olacak. Nar ekiyorsa nar suyu fabrikası olacak” ifadelerini kullandı.

“TRT’YE HADLERİNİ BİLDİRECEĞİM”

TRT’ye Afyonkarahisar’da da tepkisini sürdüren İnce,”Önümüzdeki hafta TRT'nin önünde miting yapacağım. Haddini bildireceğim onların. Bakalım verecek mi vermeyecek mi? Vereceksin mecbursun. Ben sana elektrik parasından para ödüyorum. TRT Erdoğan'ın borazanı olamaz, olmayacak. Hakkımızı kimseye yedirmeyiz'' dedi.

İnce 16 yıl süreyle Erdoğan ile aynı Milletvekili maaşı aldıklarını da hatırlatarak ‘'Bana gariban diyor. Evet doğru. Peki ben gariban kaldım da sen nasıl zengin oldun? ‘' diye sordu. İnce ‘'24 Haziran'da hastalanmak yok, aç kal, tuvalete bile gitmeyin, sandık namustur'' dedi.

ERDOĞAN’A İSRAİL TEPKİSİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a İsrail politikası üzerinden de yüklene İnce, “Her sene İsrail’den tohum alıyor. Meydanlara çıkmış Filistin için miting yapıyor. Müslüman kardeşlerimiz Filistin’de katlediliyor. İçimiz yanıyor. Çıkıp İsrail mallarını boykot et diyoruz, ‘Etmem’ diyor. Petrol taşımacılığını yapma diyoruz ‘yapacağım’ diyor. Peki Filistinliler için ne yaparsın sen? ‘Bir tek miting yaparım’ diyor. Şimdi sıkı durun! Sözde, Filistinlileri savunuyor ya İsrail’le yaptığın gizli anlaşmaları iptal et diyoruz. ‘etmem’ diyor. Mesela bir Filistinli ve İsrailli Türkiye’ye gelmek istese Filistinli Müslümanın Türkiye’ye gelmesi için vize alması lazım İsraillinin almasına gerek yok. Kahvelerde size Erdoğan taraftarlığı yapanlara bunu anlatın” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)