BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİnce: Ekonominin kötü gideceğini söylemiştik----

İnce: Ekonominin kötü gideceğini söylemiştik

İnce: Ekonominin kötü gideceğini söylemiştik
16 Temmuz 2018 - 13:51 www.finansgundem.com

İnce, 24 Haziran'ın ardından ekonomide yaşananlara ilişkin, "Seçimin üzerinden 3 hafta geçti. Döviz kurları ve enflasyon yükseliyor, faizler artıyor. Biz, tekrar seçildikleri takdirde bu gelişmelerin yaşanacağını ısrarla belirtmiştik'' dedi

Muharrem İnce 24 Haziran seçimlerinden sonra ekonomide yaşanan gelişmeleri sosyal medya hesabı üzerinden eleştirdi.

İnce Twitter'dan yaptığı açıklamasında, "Seçimin üzerinden 3 hafta geçti. Döviz kurları ve enflasyon yükseliyor, faizler artıyor. Biz, tekrar seçildikleri takdirde bu gelişmelerin yaşanacağını ısrarla belirtmiş, rakibimiz ise seçimden sonra hepsinin düşeceğini iddia etmişti" dedi.

İnce'nin hedefinde yeni kabinede Hazine ve Maliye Bakanı olarak seçilen eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı aynı zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da damadı Berat Albayrak da vardı.

Olumsuz gidişin artarak devam etmesinin en temel nedeninin kötü yönetim olduğunu ve bu yönetim değişmeden iyileşme beklenemeyeceğini defalarca ifade ettiklerini dile getiren İnce, "Durumu daha da kötü yapan gelişme, damadın Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanmasıdır" şeklinde eleştiride bulundu.

İnce sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben şimdi herkese ve özellikle şirket sahiplerine sesleniyorum. Damadını şirketinin CFO’su yapan bir patrona bankalar kredi verirler mi? Damadını ülkenin Hazinesinin ve Maliyesinin başına getiren bir Cumhurbaşkanı’na, piyasalar kredi verir mi? Doğal olarak vermez, vermeyecek. Ne yazık ki, Türkiye bu kötü yönetimin maliyetini daha yüksek faiz, daha yüksek döviz kurları ve daha yüksek enflasyon olarak ödemeye devam edecek."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)