BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaRöportajlarIMC’den iş dünyasında kazanmanın yolları ----

IMC’den iş dünyasında kazanmanın yolları

IMC’den iş dünyasında kazanmanın yolları
19 Ocak 2015 - 09:13 www.finansgundem.com

İş danışmanlığı konusunda küresel bir marka olan IMC Integral Management Consultancy Türkiye CEO’su N. Murat İpekçioğlu Finansgundem.com’a konuştu

FINANSGUNDEM.COM
 
İş danışmanlığı konusunda dünya liderlerinden biri olmak vizyonu ile yola çıkan İsviçre merkezli IMC Integral Management Consultancy, kanıtlanmış yetkinlikleri ve tecrübeleri ile müşterilerine değer katmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

IMC Integral Management Consultancy Türkiye CEO’su N. Murat İpekçioğlu, küresel bir oyuncu olarak IMC’nin hedefini, “Müşterilerimizin bir uzman topluluk aradıkları anlarda akıllarına gelen ilk firma olarak, tüm hizmetleri alabilecekleri bir entegre yapıyı sunmaya devam etmek” sözleriyle özetliyor.

Türk iş dünyasının riskleri konusunda, “Birçok şirketin yönetim bilgi sistemleri açısından gerekli yeterlilikleri taşımamaları ve şeffaf bir yönetim sergile(ye)memeleri olası finansal risklere karşı kırılganlıklarını artırmaktadır” diye konuşan İpekçioğlu’na göre güçlü bir ülke ekonomisi ancak güçlü ve öncü şirketlerle sağlanır ve sürdürülebilir.

IMC Integral Management Consultancy Türkiye CEO’su N. Murat İpekçioğlu, Türkiye ekonomisini yakından izleyen bir uzman olarak değişimi yönetebilmenin ve sürdürülebilir başarı elde edebilmenin yolunu, şirketlerin katkılarını ve kazanmanın sırlarını Finansgundem.com’a anlattı.

 
  
130 YÜKSEK NİTELİKLE PARTNER İLE FAALİYET
 
Finansgundem.com: Türkiye ve çevre ülkelerdeki organizasyonel yapılanmasını sürdürdüğünüz IMC Integral Management International’in kuruluşundan bu yana gelinen süreçten kısaca bahseder misiniz?
 
Murat İpekçioğlu: Kökleri 1998 yılına dayanan IMC Integral Management International, müşterilerine değer katmayı amaç edinmiş, yetkinlikleri ve tecrübelerini kanıtlamış, girişimcilik ruhuna sahip iş ve yönetim danışmanlarının oluşturduğu, ihtiyaca özel çözümler sunan küresel bir iş danışmanlığı organizasyonudur.

Ana merkezi İsviçre Lugano’da bulunan IMC Türkiye, 2012 yılından bu yana Türkiye’de bir sermaye şirketi olarak göstermekte bulunduğu faaliyetlerini 2014 yılı Temmuz ayından bu yana Avrasya ve Orta Doğu bölgesindeki 16 ülkenin de sorumluluğunu taşıyan yönetim merkezi olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.

IMC, faaliyet gösterdiği 5 kıta ve 45’i aşkın ülkede her biri minimum 10 yıl üst yönetim ve minimum 5 yıl işletme danışmanlığı tecrübesine sahip Ekim 2014 itibariyle yaklaşık 130 yüksek nitelikli partneri ile faaliyet göstermektedir.

Alanında deneyimli, fikir birliğine önem veren, çok kültürlü yöneticilerden oluşan IMC danışmanları müşterinin pazar ve özel ihtiyaçlarına uygun deneyim ve beceri kaynağı sunan bütünleşik bir yapıda çalışmaktadır.

IMC olarak vizyonumuz, iş ortağı olarak gördüğümüz müşterilerimize, deneyim, tarafsızlık ve kalite yolu ile sunduğumuz katma değer yaratan özel çözüm ve faaliyetlerimizin, ilişkide bulunduğumuz tüm şahıs ve kurumlar tarafından saygın ve son derece etkili bir küresel danışmanlık organizasyonu olarak ayrı bir değerde tanımlanıyor olmasıdır.
  
-Türkiye ekonomisinin gelişimini yakında gözlemleyen bir profesyonel olarak denetim ve danışmanlık şirketlerinin ekonomik gelişime nasıl katkıda bulunduğunu düşünüyorsunuz?
 

Murat İpekçioğlu: Kabul etmek gerekir ki içinde bulunulan çok farklı çıkar ilişkileri ve rekabet yapısı içinde güçlü bir ülke ekonomisi ancak güçlü ve öncü şirketlerle sağlanır ve sürdürülebilir. Konunun bu anlamda makro boyuttan mikro boyuta indirgenerek değerlendirmesini sağlarsak, bizlerin en önemli misyonunun; bilgi birikimlerimiz ve tecrübelerimizle, güçlü, inovatif, rekabetçi, ölçülebilir hedeflerle yönetilen, şeffaf ve hesap verebilir şirketlerin oluşmasına destek vermek olduğunu çok açık söyleyebiliriz.
Burada dikkat edilmesi gereken konu, bugün hizmet alıcılar gözündeki danışmanlık algısı kirliliğinin çözülmesi ve şirketlerin bu konuda kendilerini ileriye taşıyabilecek hizmetleri talep etmeleri konusunda bilinçlendirme çalışmalarının yaygınlaştırılması ve danışmanlık standartlarının bir mesleki yeterlilik standardının ilerisine taşınması için ilgili sivil toplum örgütlerinin üzerilerine düşen görevleri layıkıyla yapmalarıdır.
 
 
 
“IMC STRATEJİ GELİŞTİRİR, ENTEGRE ÇÖZÜMLER ÖNERİR”
 
-Yatırımcılar sürdürülebilir büyüme hedeflerindeki kısa, orta ve uzun vadeli stratejilerini nasıl yürütmelidir?
 
Murat İpekçioğlu: Artık içinde yoğrulmaya alıştığımız küresel ve yerel siyasi, ekonomik krizleri ile günümüz iş dünyasında, şirketlerin mevcut varlıklarını koruyarak, rekabette ayakta kalabilmeleri ve sürdürülebilir büyümeyi sağlamalarının yolu, doğru stratejik yönelime sahip olmaları ve pazara inovatif yaklaşabilmelerinden geçmektedir.
Rekabetin sürekli şekil değiştirdiği dünyamızda “stratejik yönetim” kısa vadeli kar hedeflerini bir kenara bırakarak uzun vadeli düşünmesi gereken dinamik bir kavramdır. “Stratejik yönetim” ofiste oturarak, piyasadan uzak kalarak yapılacak bir aktivite olmayıp, analizi ve stratejiyi yapanların piyasa içinde fiilen olmalarını gerektiren interaktif ve şirkete proaktivite kazandıran bir işlemler zinciridir.

IMC, sahip olduğu tecrübe, bilgi birikimi ve yaratıcı yaklaşımlarıyla, şirketinizin strateji geliştirip uygulamasında entegre çözümler önerir.
 
 -Türkiye’de iş dünyasının kronikleşen riskleri nelerdir?
 

Murat İpekçioğlu: Genelde belirsizlik olarak yanlış bir tanımlama ile karşı karşıya kalan risk ifadesi, iş hayatının ayrılmaz bir parçasıdır. Riskler, süreç adımlarının yöneticiler tarafından tam olarak tahmin edilememesinin ve öngörülememesinin sonuçlarıdır. Ülkemizdeki politik etkilerin yarattığı kırılganlıklar, şirketlerin finansmana erişim zorlukları, Ar-Ge kapasitesindeki ve inovatif yaklaşımlardaki eksiklikler dışında özellikle doğrudan yurt dışı yatırımların da etkilendiği “Kayıt dışı ekonomi” zorluğunu bazı kronik riskler olarak adlandırabiliriz. Ayrıca kamu sektörünün son 12-13 yıldaki başarılı kalkınma döneminin sürdürülebilirliğinin devam ettirilememesi de ayrı bir risk olabilir.

Türkiye’de ölçekleri değişmekle birlikte birçok şirketin mali denetim ve yönetim bilgi sistemleri açısından gerekli yeterlilikleri taşımamaları ve şeffaf bir yönetim sergile(ye)memeleri de olası finansal risklere karşı kırılganlıklarını arttırmaktadır.
Aynı zamanda ne yazık ki şirketlerimizin birçoğu sadece reaktif davranıp, risklerini vaktinde proaktif olarak analiz etmeden hayatlarını öngörüsüz ve tedbirsiz bir şekilde sürdürmeye devam etmekte.
 
 
 
“SÜRDÜRÜLEBİLİR BAŞARININ ANAHTARI”
 
-Değişimi yönetebilmenin ve sürdürülebilir başarı elde edebilmenin yolu nedir?

 
Murat İpekçioğlu: Değişim kaçınılmaz ve sürekli bir faktördür. Değişimi etkili yönetmek, zihinsel ve fiziksel olarak yeniden yapılanmak ise sadece hayatta kalmak için değil aynı zamanda rakipleriniz ile başa çıkmak için de anahtardır.

Süreç boyunca sürekli değişen, öğrenen, dinamik, rakiplerden daha hızlı ve ilerisinde hareket eden bir organizasyon oluşturarak gözlemek, ölçümlemek, sürekli denetlemek ve ihtiyaçlara özel, proaktif çözümleri hayata geçirmek sürdürülebilir başarının anahtarı olacaktır.

Bu nedenle süreçteki zorlu kararlar için ihtiyaç duyulan kritik ve objektif değerlendirmeler de profesyonel bir dış destek ister çoğu zaman. Bu süreçte firmaların organizasyonlarını değişen çevre ve pazar şartlarına adapte edebilme yetileri ise kritik önem arz etmektedir.
  
-IMC çatısı altındaki hizmetlerden bahseder misiniz?
 

Murat İpekçioğlu: IMC, şu an geldiği noktada, 360 derece entegre yaklaşımları ile fon işbirlikleri, şirket birleşmeleri sonrası entegrasyon ve yönetim kurulu desteği dahil olmak üzere şirket devir, satın alma ve birleşmeleri üzerine verdiği “Kurumsal Finansman” hizmetlerini, sunduğu iş optimizasyonu, sürdürülebilir büyüme ve karlılık odağındaki “Kurumsal Yönetim Danışmanlığı” başlığı altında, Uluslararasılaşma/Dış Pazarlara Açılma, Özel Mali ve Hukuki Müşavirlik, Geçici Yönetim ve İnsan Kaynakları çözümlerini içeren “Profesyonel Servisler” hizmetleri ile destekleyen İsviçre merkezli ihtiyaca özel çözümler sunan bir iş çözümleri firmasıdır. 
 
MURAT İPEKÇİOĞLU HAKKINDA
 
Kimya Mühendisliği lisans eğitimimi 1991 yılında Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde tamamladı. 1999 yılında 9 Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden İşletme Yönetimi üzerine Executive CBA derecesi aldı. 1990 yılında kendi kurduğu reklam ajansı ile ilk iş tecrübelerini yaşadı. Yaşar Holding kuruluşu DYOSAD- Dyo ve Sadolin A.Ş.’de Sanayi Boyaları Fabrikası’nda Üretim Mühendisi olarak 1993 ekibe katıldı. Aromel Kozmetik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’de 1997 -2005 yılları Fabrika Müdürü ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı.

2005-2006 yıllarında Petposan A.Ş.’de Genel Müdürlüğü üstlendi. 2011’de büyük bir Amerikan holdingi olan Matthews Gruba satılan Kroma Baskı Öncesi Hazırlık A.Ş.’de 2006-2012 yılları arasında Genel Müdür pozisyonunda çalıştı. 2013 yılında İzmir’de kurduğu Pragmatik Çözümler adlı şirket ile Kurumsal Finansal ve Yönetim Danışmanlığı, Eğitim, İşletme Koçluğu ve şirket satışlarına aracılık hizmetleri sunmaya başladı. Aynı zamanda 2013’ten bu yana İsviçre merkezli IMC Integral Management International ile İstanbul’da ortak olarak kurduğu IMC Integral Uluslarası Danışmanlık Hizmetleri A.Ş.’de Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İcra Kurulu Başkanı, 2014 yılında kurduğu Conspectus Yönetim Danışmanlık ve Eğitim Hizmetleri şirketinde de Yönetim Kurulu Başkanı olarak çalışma hayatını sürdürmekte. Temmuz 2014’ten bu yana IMC Integral Management International’ın İcra Kurulu’nda da Yönetici Ortak statüsü ile görev yapmakta.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)