BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİmalat PMI 4 ayın zirvesinde----

İmalat PMI 4 ayın zirvesinde

İmalat PMI 4 ayın zirvesinde
01 Mart 2017 - 10:28 www.finansgundem.com

İmalat PMI şubat ayında 49.7 ile beklentilerin üzerinde geldi. Geçen ay 48.7 olarak gerçekleşen verinin 48.2'ye gerilemesi bekleniyordu

Türkiye imalat sanayi satın alma yöneticisi endeksi (PMI) şubat ayında 49.7'ye yükseldi. Aralık ayından itibaren 1'er puanlık artışlar gösteren PMI, ekim ayından bu yana en yüksek seviyeye ulaşmış oldu. İmalat sanayi satın alma yöneticisi endeksi ekim ayında yüzde 49.8 seviyesindeydi.

IHS Markit tarafından İstanbul Sanayi Odası (İSO) için hazırlanan imalat PMI, ocak ayında 48.7 değerini almıştı. Endeksteki 1 puanlık yükseliş temel olarak imalat sektöründe üretim ve istihdamdaki artıştan kaynaklandı. Endekste 50'nin altındaki değerler daralmaya, üzeri ise büyümeye işaret ediyor.PMI verisi geçen yılın ortalaması olan 48.8'in üzerinde bir değer aldı.

Üretim alt endeksi 50.7'e çıktı

Üretim alt endeksi ocaktaki 48.3 seviyesinden şubatta 50.7'ye yükseldi ve 12 ay art arda daralmaya işaret ettikten sonra tekrar büyümeye işaret etti. Yeni siparişler alt endeksi 47.9 düzeyinden şubatta 48.8'e yükselerek dört ayın en yüksek değerini aldı, ancak daralmaya işaret etmeyi sürdürdü.

Yeni ihracat siparişleri ise 50.6 düzeyinden 50.5'e sınırlı bir düşüş kaydetti. Yeni ihracat siparişleri böylece son yedi ayın beşinde büyüme kaydetti. TL'nin değer kaybının girdi fiyatlarında yarattığı yükseliş devam etti.

Girdi fiyatları sert yükseliş kaydetse de, yükseliş hızı art arda ikinci defa yavaşladı ve dört ayın en hafif artışını kaydetti. İmalatçıların mamul mal fiyatlarındaki artış ise devam etti, ancak aralık ve ocak aylarına kıyasla daha yavaş arttı.

İmalat PMI istihdam, üretim, yeni siparişler, girdi stokları ve tedarikçilerin teslim süreleri alt endekslerinin ağırlıklandırılması yöntemiyle hesaplanıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)