BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBDDK, TMSF ve SPK Canikli'ye emanet----

BDDK, TMSF ve SPK Canikli'ye emanet

BDDK, TMSF ve SPK Canikli'ye emanet
26 Mayıs 2016 - 08:35 www.finansgundem.com

Yeni hükümetin ilk Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Beştepe'deki toplantı sonrası Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş 65. Hükümet'in ilk Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, Başbakan yardımcılarının görev dağılımı belli olduğunu bildirdi. Buna göre, "Başbakan yardımcısı Mehmet Şimşek'in görevleri; Hazine Müsteşarlığı, TC. Merkez Bankası, TC. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, Türkiye Kalkınma Bankası. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un görevi, hükümet sözcülüğü, Kamu diplomasisi ile ilgili işleri yürütülmesi ve Danıştay ile ilgili ilişkiler, Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Radyo Televizyon Üst Kurumu Genel Müdürlüğü, Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü, Radyo Televizyon Üst Kurulu" ndan sorumlu olacak.

65. Hükümet'in ilk Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda toplandı. Toplantı sonrası Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş basın açıklaması yaparak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kurtulmuş, "64. Hükümet'e reform hükümeti demiştik. Bu hükümete de reform ve atılım hükümet demek daha doğru olur. Pazar günü TBMM'de güven oyu olarak ümit ediyoruz ki hükümetimiz resmen de kuruluş aşamasını tamamlamış olur. Zor bir süreçte Başbakanlık yapan sayın Ahmet Davutoğlu'na en kalbi duygularımızla şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

BAŞBAKAN YARDIMCILARININ GÖREV DAĞILIMI BELLİ OLDU
Başbakan yardımcılarının görevlerinin de belirlendiğini açıklamayan Kurtulmuş, görevlendirmelere ilişkin şu ifadeleri kullandı: "Başbakan Binali Yıldırım kendisine bağlı kurum ve kuruluşlar, MGK Genel sekreterliği, MİT Müsteşarlığı, TOKİ Başkanlığı, Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanlığı, basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, Tanıtma Fonu Kurulu Genel Sekreterliği.

TMSF, SPK VE BDDK CANİKLİ'YE EMANET
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin görevleri, TBMM ile ilişkiler, Reformların ve Yatırımların Koordinasyonu ve İzlenmesi, Yatırım Ortamının iyileştirilmesi. İlişkili kurum ve kuruluşlar ise Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanlığı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF).

MEHMET ŞİMŞEK'İN GÖREVLERİ
Başbakan yardımcısı Mehmet Şimşek'in görevleri; Hazine Müsteşarlığı, TC. Merkez Bankası, TC. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, Türkiye Kalkınma Bankası.

TUĞRUL TÜRKEŞ'İN GÖREVLERİ
Başbakan yardımcısı Tuğrul Türkeş'in görevleri; Milli Güvenlik Kurulu'nun tavsiye kararlarının ve görüşlerinin değerlendirilmek üzere Bakanlar Kurulu'na sunulması kabulü halinde bu tavsiye kararanlarının uygulanmasının koordinasyonu ve izlenmesi. Kıbrıs ile koordinasyon işleri, Medeniyetler İttifakı Projesi'nin yürütülmesi, 100. Yıl anmaları ile ilgili konuların koordinasyonu.

VEYSİ KAYNAK'IN GÖREVİ
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın ana görevi; İnsan hakları ile ilgili kurullar ve koordinasyonu.

NUMAN KURTULMUŞ'UN GÖREVİ
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un görevi, hükümet sözcülüğü, Kamu diplomasisi ile ilgili işleri yürütülmesi ve Danıştay ile ilgili ilişkiler, Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Radyo Televizyon Üst Kurumu Genel Müdürlüğü, Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü, Radyo Televizyon Üst Kurulu."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)