BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİki ülke elektronik paraya savaş açtı----

İki ülke elektronik paraya savaş açtı

İki ülke elektronik paraya savaş açtı
27 Kasım 2017 - 11:42 www.finansgundem.com

Dünyada son dönemde kripto para çılgınlığı yaşanıyor. Bazı ülke ve kurumlar Bitcoin'e sert bir şekilde karşı çıksalar da kripto paranın fiyatı 10 bin dolara dayandı bile. Sene başından bu yana artışı ise 10 kata yaklaştı.

Bitcoin konusunda en katı olan ülkelerden birisi Rusya. Rus makamları daha önce Bitcoin'in yasaklandığı açıklamasına karşın, faaliyetler devam etmişti. Ancak Rusyaİletişim Bakanı Nikolay Nikiforov, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklama ile son noktayı koydu. Nikiforov, Rusya’nın Bitcoin’in yasallaşmasını yeniden gözden geçirmeyeceğini net bir şekilde söyledi. Nikiforov, "Bitcoin Blockchain teknolojisinin yabancı bir uygulamasıdır ve Rus yasaları Bitcoin’i asla Rusya Federasyonu yetkisindeki bir hukuki varlık olarak görmeyecektir” dedi.

Daha önceki yıllarda Bitcoin‘i yasaklayan Rusya, bu kararından kısa bir süre sonra vazgeçmiş olmasına rağmen bir süre sonra bitcoin konusunda yine sert yaptırımların mesajını vermişti.

 Rusya gibi Bitcoin‘e karşı duran ülkelerden bir diğeri ise Çin. Çin’de Bitcoin’i yasaklayarak Bitcoin’in değerinin ciddi anlamda düşmesine neden olmuştu.

ÜLKELER YASAKLIYOR AMA ARKA ARKAYA REKOR KIRIYOR

Ülkelerden Bitcoin ile ilgili gelen önlemlere karşın son dönemkde kripto para birimine yoğun bir ilgi var.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)