BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİki İtalyan bankası için kurtarma paketi----

İki İtalyan bankası için kurtarma paketi

İki İtalyan bankası için kurtarma paketi
26 Haziran 2017 - 19:34 www.finansgundem.com

İtalyan hükümeti, ülkede iflasın eşiğindeki iki bankanın kurtarılması için likidite desteği sağlanacağını açıkladı

İtalya hükümeti ülkenin önde gelen bankalarından Banca Popolare di Vicenza ve Veneto Banca'nın kurtarılması için ilk aşamada 5 milyar 200 milyon euroluk likidite sağlanmasına karar verildiğini duyurdu.

Hükümetten yapılan açıklamada, söz konusu bankaların batık kredilerinin karşılanması için ilk etapta 5 milyar 200 milyon euro ödeneceği, bankların riskli kredilerden kaynaklı olası kayıplar için ise 12 milyar euro karşılığında devlet garantisini sağlanacağı kaydedildi.

Bu şekilde uzun vadede toplam kurtarma paketinin hacminin 17 milyar 200 milyon euroya çıkması bekleniyor.

Avrupa Birliği Komisyonu'nun da onayladığı kurtarma paketi kapsamında İtalya'nın piyasa değeri en yüksek bankası olan Intesa Sanpaolo'nun batmakta olan bu iki bankanın kâr getiren varlıklarını satın alması planlanıyor.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan İtalya Başbakanı Paolo Gentiloni kurtarma paketinin mevduat sahiplerinin ve bankacılık sisteminin sağlıklı yapısının korunması için gerekli olduğunu söyledi.

İtalyan Ekonomi Bakanı Pier Carlo Padoan ise konuya ilişkin düzenlediği basın toplantısında "Bizi eleştirenler daha iyi bir alternatifin ne olduğunu söylemesi lazım. Ben göremiyorum." şeklinde konuştu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)