BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİki genel müdürden teknolojiye çarpıcı bakış!----

İki genel müdürden teknolojiye çarpıcı bakış!

İki genel müdürden teknolojiye çarpıcı bakış!
17 Mayıs 2017 - 14:04 www.finansgundem.com

İstanbul TALKS Fintech 2017 Konferansı’nda finans sektörünün geleceği tartışıldı

İstanbul TALKS Fintech 2017 Konferansı finans dünyasını buluşturdu. Özelikle bankacıların teknolojiye yönelik değerlendirmeleri dikkat çekti. QNB Finansbank Genel Müdürü Güzeloğlu, "Finansal sektör ve diğer sektörlerin baş etmesi gereken konu, yeni teknolojilerin çalışanları işinden etmesidir" dedi. Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, "Dışarıdaki inovasyonlara da her zaman kapımız açık. Yeter ki kazan-kazan şeklinde yapalım" diye konuştu.

GÜZELOĞLU: TEKNOLOJİDEKİ HIZLI DEĞİŞİM ÇALIŞANLARI İŞİNDEN EDECEK

QNB Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu, teknolojinin çok hızlı değiştiğini, "bilinmeyen bilinmeyenler (unknown-unknown)" olduğunu, 5-10 yıl içinde insanları nelerin bekleyeceğine ilişkin pek bir bilgi bulunmadığını söyledi. İstanbul TALKS Fintech 2017 Konferansı kapsamında düzenlenen "Bankacı­lığın Dünü, Bugünü ve Yarını" başlıklı panelde konuşan Güzeloğlu, her sektörün önündeki birinci zorluğun "neyin geleceğini bilmemek", ikinci zorluğun kuşaklar arasındaki değişim olduğunu, üçüncü zorluğun ise hem kuşak hem de dijitalleşme ile ilgisi bulunduğunu söyledi.

Yapay zekâ ve teknolojideki hızlı değişimin kurumlardan ziyade kurumda çalışanları zor durumda
bıraktığına işaret eden Güzeloğlu, "Bu gelişmeler çalışanları işinden ediyor. Belki de ilerleyen dönemlerde çağrı merkezlerinde çalışanları, şubede çalışanların önemli bir kısmını ve operasyonların bir bölümünü işten etmiş olacak.

Dolayısıyla finansal sektör ve diğer sektörlerin baş etmesi gereken konu, yeni teknolojilerin çalışanları işinden etmesidir" şeklinde konuştu. Big datanın uzun yıllardır bankaların elinde, bulunduğunu, bu verilerin zenginleştirilmesinin önemli olduğunu vurgulayan Güzeloğlu, Fintech'lerin bankalara rakip değil, tamamlayıcı olabileceklerini ifade etti.

CİDDİ SORUNLAR VAR

Fintech’lerin önünde birkaç ciddi problem olduğunu da vurgulayan Güzeloğlu, müşteri kazanmanın bunların başında olduğunu söyledi.

ERBİL: “FİNTECH’LER BİZE RAKİP Mİ? EVET… ORTAK MI? EVET

Aynı panelde konuşan Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, inovasyonu banka içinde yapmak için çaba sarf ettiklerini belirterek, "Dışarıdaki inovasyonlara da her zaman kapımız açık. Yeter ki kazan-kazan şeklinde yapalım" dedi.

Hem bankalara hem de fintech'lere ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Erbil eskiden olmayan ancak son 5 yılda insanların hayatına hızla giren fintech ve benzeri şirketlerle artık rekabet içinde olduklarını söyledi. Erbil, gelişen teknolojiler yeni neslin iş yapış şekillerindeki değişikliklerin bankacılık sektörünün önündeki engellerin başında geldiğini ifade etti.

İYİ ANALİZ VE DOĞRU SUNMAK

Erbil, "Big data ile ilgili çok konuşuluyor ama dünyada şu ana kadar yapılanlar belki de yapılacakların yüzde 1’i bile değil. Biz bankalarda, datanın gücünü kullanarak müşterilerin ihtiyaçlarına ve tercihlerine yönelik modellemelerde yeni ürünler sunuyoruz.

Bizde 15 milyon müşteri ve 10 milyon kredi kartı var. 4.5-5 milyon mobil müşterimiz bulunuyor. Çok data var.  Buradaki sorun, bu verileri doğru analiz etmek ve yerinde sunmak" diye konuştu.

FINTECH’LER HEM RAKİP HEM ORTAK

Fuat Erbil, “Fintech’ler bize rakip mi? Evet… Ortak mı? Evet… Fintech’ler, bizim değer zincirimizdeki bir müşterimizin sıkıntılı noktasını bulup ona çözüm üretebiliyor” değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)