BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİki banka Otaş'ın borcu için danışman oldu----

İki banka Otaş'ın borcu için danışman oldu

İki banka Otaş'ın borcu için danışman oldu
20 Eylül 2017 - 10:13 www.finansgundem.com

Otaş'ın 4.75 milyar dolarlık ödenmeyen kredisi için kredi veren bankalar yeni yönteme başvurdu

Türk Telekom’un en büyük ortağı Otaş’a 4,75 milyar dolar kredi sağlayan bankalar, Türkiye’nin en büyük geri ödenemeyen kredisinde soruna çözüm bulmak için danışman firmalara yöneldi.

Konuya yakın 3 kaynağa göre bankalar, Saudi Telecom, Ojer Telekomünikasyon ve Hazine ile devam eden görüşmelerde danışmanlık yapması için ABD’li yatırım bankası Lazard Ltd. ve Avusturyalı Raiffeisen Investment AG’yi tuttu.

Bloomberg'ün haberine göre,bankalar ve Otaş’ta dolaylı hissesi bulunan Saudi Telecom arasındaki görüşmeler, Otaş’ın Eylül 2016’da Türkiye’ye kredi taksidi ödemesini yapamamasının neredeyse 1 yıl ardından kilitlenmiş durumda. Türk Telekom’da yüzde 55 hisseye sahip Otaş, liradaki değer kaybının şirketin yerel para biriminde karlılığını azaltmasıyla dolar cinsi kredi geri ödemelerini yapmakta zorlanmıştı.

Bankaların, Suudi Telekom’un Otaş’a 750 milyon dolar sermaye enjeksiyonu ve geri kalan 4 milyar doların iki yeni kredi ile yapılandırılması teklifini değerlendirmek için Ekim başına kadar süresi var. Türk Telekom’da yüzde 25 hissesi bulunan Hazine, Ağustos ayında Otaş’a geri ödemeler konusunda çözüm bulunması için 60 gün süre vermiş, konuya yakın kaynakların verdiği bilgiye göre süre sonucu Hazine’nin şirketin yönetiminde kontrol sahibi olması söz konusu olmuştu.

Türk Telekom ve Otaş konu hakkında yorum yapmadı. Lazard ve Raiffeisen ilk etapta soruları yanıtlamadı.

Otaş 2013’te 29 Türk ve uluslararası bankadan aldığı kredide 290 milyon dolarlık iki taksit ödemesini kaçırmıştı. Kredide Akbank’ın 1,5 milyar dolar, Garanti’nin 1 milyar dolar ve İş Bankası’nın 500 milyon dolar paya sahip.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)