BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemIKBY Bağdat'a şartlarını sıraladı----

IKBY Bağdat'a şartlarını sıraladı

IKBY Bağdat'a şartlarını sıraladı
12 Ekim 2017 - 07:54 www.finansgundem.com

IKBY, gayrimeşru referandumdan çıkan sonuçların uygulanmasının "yapıcı diyalog ve sorumlu davranışlara" bağlı olduğunu belirtti, yaptırımların kaldırılmasını istedi

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), gayrimeşru referandumdan çıkan sonuçların uygulanmasının "yapıcı diyalog ve sorumlu davranışlara" bağlı olduğunu bildirdi.

IKBY başkanlık ofisinin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Mesud Barzani kısa süre önce kurulan ve bölgede tartışmalara neden olan "IKBY Siyasi Liderliği" bünyesinde yer alan yetkililerle Erbil'in Salahaddin kasabasında bir araya geldi.

Basına kapalı şekilde gerçekleşen toplantıda, anayasaya aykırı olarak yapılan referandum ve sonrasında yaşanan gelişmeler ele alındı.

Açıklamada, referandumdan çıkan sonuçların uygulanmasının (Bağdat) ile yapılacak olumlu diyalog ve sorumlu davranışlara bağlı olduğu ifade edildi.

Bağdat ile Erbil arasındaki sorunların çözümü için "ön koşulsuz" diyaloğa hazır olunduğu kaydedilen açıklamada, Irak merkezi hükümetince uygulanan yaptırımların "anayasaya aykırı" olduğu" öne sürülerek, "bunun sorumsuzca bir davranış olduğu ve siyasi gerilimin kimsenin çıkarına hizmet etmeyeceği" savunuldu.

Açıklamada ayrıca IKBY Siyasi Liderliği'nin toplantılarına, "IKBY Yüksek Siyasi Komisyonu" adı altında devam edilmesi kararı alındığı aktarıldı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ESeyyah12 Ekim 2017 11:57

    Elinde o bicim videosu olmadıktan sonra kimseye yardım etmicen bu siyasette. Sonra kandırıyorlar.

  • Bika12 Ekim 2017 11:24

    Vana kapatma davası ne oldu ? "Söz ağızdan çıkana kadar o senin esirin ağızdan çıktıktan sonra sen onun esirisindir."

  • KILIÇ12 Ekim 2017 08:48

    EGERKİ BUNU DİKKATE ALIP DİYALOG KURANLAR OLURSA ÇOK YANILMIŞ OLUR ÇÜNKÜ İSRAİL PİYONU.