BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİhracat yıldızları ödüllerini aldı----

İhracat yıldızları ödüllerini aldı

İhracat yıldızları ödüllerini aldı
09 Mayıs 2013 - 09:48 www.finansgundem.com

DÜNYA-DHL Express Türkiye işbirliğinde 11'incisi düzenlenen İhracatın Yıldızları Ödül Töreni önceki akşam yapıldı.

İhracatın onur gecesinde, yıldızlar 11'inci kez parladı... DÜNYA Gazetesi ile DHL Express Türkiye işbirliği ve Akbank'ın ana sponsorluğu ile Vodafone Türkiye'nin iletişim sponsorluğunda gerçekleştirilen İhracatın Yıldızları ödül töreni, dün The Marmara Otel'de çok yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Bu yıl 11'inci kez düzenlenen ve ihracatçı firmaların başarılarının tescillendiği muhteşem törene, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, DHL Express Türkiye CEO'su Markus Reckling, Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı İlker Aycı, ekonomi yönetimi, bürokrasisi ve önemli temsilcileri büyük ilgi gösterdi. "İhracatın Yıldızları 2012" yarışmasında, 10 kategori ve özel değerlendirmelerle ödül almaya hak kazanan 20 firma belirlendi.
"2012 İhracatın Yıldızı" ödülünü Şişecam'ın aldığı yarışmada; "İhracat Performans Ödülü" birincisi Borusan oldu.
450 firma başvuruda bulundu
jüri çok titiz bir eleme yaptı Sadece Türkiye ekonomisinin büyümesine katkı sağlamakla kalmayan; Cumhuriyetin 100'üncü yılında 500 milyar dolarlık hedef doğrultusunda ihracatın geliştirilmesi ve teşvik edilmesi amacıyla düzenlenen İhracatın Yıldızları yarışmasının 2012 yılındaki ödülleri, düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Yarışmaya bu yıl 450'yi aşkın firmadan başvuru alındı. Alfabetik sırayla Osman Saffet Arolat, Prof. Dr. Osman Ata Ataç, Nur Bircan, Mustafa Çıkrıkçıoğlu, Şefik Ergönül, Süleyman Gedik, Erim Özer, Nurseren Tol ve Hoşcan Tura'dan oluşan seçici kurul titiz bir çalışma yaptı. Jüri ekibi tarafından ilk etapta 92 finalistin belirlendiği yarışmada 10 kategori ve özel değerlendirmeler kapsamında toplam 20 firma ödül almaya hak kazandı.

Yarışmanın kazananı çok, kaybedeni yok

İhracatta katma değerin yükseltilmesine katkı sağlamayı amaçlayan İhracatın Yıldızları için yapılan çalışmalarda her yıl yakaladıkları farklılıklarla ve başarılarıyla çok şaşırtıcı firmalarla karşılaştıklarını ifade eden DÜNYA Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ, "İhracatın Yıldızları'na inanmamızın bir nedeni de kazananı çok kaybedeni yok. İhracatın Yıldızları, Türkiye'de ihracatçımızı, hem manevi hem de maddi olarak teşvik etmeyi amaçlayan ve bunu da bugüne kadar hakkıyla yapan tek yarışma" yorumunu yaptı.
'Çok yarışma yapılıyor ama bu ödül Dünya'lara değer...'
Törene katılan işadamları, ödüllerin kendileri için büyük bir motivasyon kaynağı olduğunu vurgularken İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı İsmail Gülle, ihracatçılar gözüyle yarışmanın neden 'özel' olduğunu şu sözlerle anlattı: "Biz de kendi ihracatçılarımıza ödüller veriyoruz. Ancak biz başarıyı ödüllendiriyoruz. DÜNYA Gazetesi'nin verdiği ödül daha işe değer katan bir ödül. Projeye, zihnin ön planda olduğu daha anlamlı ödüller. Bu nedenle Dünya Gazetesi'nin ödüllerini alanlar kendilerini daha farklı hissediyor, başarıyı özümsüyor. DÜNYA'nın vermiş olduğu ödül dünyalara değer.
Gamze ŞENER, Aysel YÜCEL, Leyla İLHAN, Yener KARADENİZ - DÜNYA
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)