BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiNabucco'nun başarı şansı az----

Nabucco'nun başarı şansı az

Nabucco'nun başarı şansı az
10 Ocak 2011 - 09:20 www.finansgundem.com

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, Türkiye'nin de ortak olduğu Nabucco Doğal Gaz Projesi'yle ilgili olarak yorumda bulundu

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, Türkiye’nin de ortak olduğu ve Batılı ülkelerin Rus doğalgazına bağımlılığı azaltmak için bir umut olarak gördüğü Nabucco Gaz Hattı Projesi'nin Mavi Akım projesi ile kıyaslandığında başarı sansının olmadığını söyledi.
Putin'in bu açıklamaları İran’da İngilizce yayınlanan “Tehran Times” gazetesi'nde yayınlandı.
Nabucco'nun esas probleminin nakledilecek gazın hacmi ve bu boru hattının doldurulması ile kaynakların olmamasından ileri geldiğini iddia eden Putin, Rusya’nın bu hatla hiçbir şey nakletmeyeceğini söyledi.
Nabucco için düşünülen kaynaklar hakkında konuşan Vladimir Putin, “İran yataklarında halen bir araştırma yapmadı, Azerbaycan’ın doğalgaz hacmi ise azdır. Bundan başka Rusya, Azerbaycan’dan gaz nakli konusunda anlaşma imzaladı” dedi.
PROJE BU YIL BAŞLAYACAK
Rusya Başbakanı bu projenin ancak çok büyük yatırımlarla gerçekleşebileceğini de ileri sürdü.
İlk hesaplamalara göre yaklaşık 7.9 milyar Euro'ya mal olması beklenen Nabucco Projesi, Azerbaycan ve Orta Asya ülkelerinden Avrupa'ya Türkiye üzerinden doğalgaz naklini amaçlıyor. Uzunluğu 3 bin 300 kilometre olan hattın yıllık potansiyeli 31 milyar metreküp olarak planlandı.
Proje ortakları olan Avusturya’nın MOL, Bulgaristan’ın Bulgargaz, Romanya’nın Transgaz, Türkiye’nin Botaş ve Almanya’nın RWE şirketlerinin her biri 16.67 paya sahip bulunuyor. Nabucco Projesi'ne bu yıl içinde başlanması bekleniyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)