BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİflas oyunu yapan 521 şirket keşfedildi!----

İflas oyunu yapan 521 şirket keşfedildi!

İflas oyunu yapan 521 şirket keşfedildi!
30 Eylül 2016 - 08:41 www.finansgundem.com

FETÖ’nün kontrolündeki 521 şirketin iflas erteleme yoluyla mal kaçırma oyunu deşifre oldu. Savcılıklar, şimdi de hain örgütün alt şirketlerini yakın takibe aldı

Maliye Bakanı Naci Ağbal, yaklaşık bin firmanın doğrudan veya dolaylı Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) kontrolü altında bulunduğunu belirtti. İstanbul, Ankara, İzmir ağırlıklı olmak üzere açılan iflas erteleme davalarının bölümünün FETÖ ile bağlantısı ortaya konulurken, mal kaçırma oyunları da deşifre oldu. İflas oyununda 521 şirket tespit edildi.

EYLÜLDE DEVİRLER ARTACAK

FETÖ darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilen şirket sayısı 200'e ulaştı. Eylül ayı itibarıyla bu sayının artması bekleniyor. Savcılıklar alt şirketlere yönelik de soruşturma yürütüyor. Özellikle üç büyük şehirdeki bazı şirketlerin çalışan personeline Bank Asya'da hesap açtırıp, Türkiye genelindeki ofislerinde tahsil edilen paraları personelin hesabına yatırarak kayıt dışı hale getirdikleri belirlendi. Bu firmalar ve çalışanlar hakkında yürütülen soruşturmalarda tanıkların ifadeler ve belgelerde ilginç ayrıntılar ortaya çıktı. Çok sayıda şirketin göstermelik olarak el değiştirdiği belirlenirken, birçoğunun da fiktif şekilde borçlandırıldığı belirlendi.

KAYYUM DA SORUŞTURULACAK

Soruşturma kapsamında yapılan incelemelerde iflas erteleme davası açan bu şirketlerin, mahkeme tarafından gönderilen kayyumlarla anlaşarak usulsüz mal devirleri yaptıkları da ortaya çıktı. Bu suça ortak olan kayyumlar hakkında da soruşturma açıklarken FETÖ finansörlerinin bazı şirket varlıklarını nakde çevirdiği, düşük bedellerle satış yaparak işbirlikçi isimlere devrettikleri belirlendi.

SATIŞLARDA % 100 ARTIŞ

15 Temmuz darbe girişimi sonrası taşınmaz satışı başvurularında yüzde 100 artış yaşandığı belirlendi. Usulsüz devirleri tespit etmek yenilerini de önlemek için tapu dairelerinde titiz bir çalışma yürütülüyor. Tapu müdürlüklerine, satış başvurusu yapanların Genel Bilgi Taraması (GBT) yapılması uyarısında bulunuldu. Dairelere asılan yazıda, "Satış işlemlerine dair alınan talepler kontroller yapıldıktan sonra FETÖ terör örgütüyle ilintisi olmayanların işlemleri süratle sonuçlandırılacak. Satışla ilgili bir müddet gecikmeler olabilecektir" denildi.

Sabah

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)