BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkIFC ile Türkiye’nin ilk sosyal bono ihracı----

IFC ile Türkiye’nin ilk sosyal bono ihracı

IFC ile Türkiye’nin ilk sosyal bono ihracı
13 Haziran 2018 - 15:08 www.finansgundem.com

Garanti Bankası ve Dünya Bankası Grubu kuruluşu IFC, kadın girişimcilere özel 75 milyon dolarlık Türkiye’nin ilk sosyal bono ihracını gerçekleştirdi.

Garanti Bankası, yurtdışı borçlanma programı çerçevesinde Dünya Bankası Grubu üyesi IFC (Uluslararası Finans Kurumu) ile kadın girişimcilerin finansmanında kullanılmak üzere 6 yıl vadeli 75 milyon ABD Doları tutarında sosyal bono ihraç etti. IFC’yle yapılan anlaşma çerçevesinde Goldman Sachs’in 10.000 Kadın Programı katkısıyla da ihraç edilen bono, Türkiye’de sadece kadın girişimcilerin kullanımına yönelik ilk sosyal bono oldu. Bunun yanı sıra, gelişmekte olan ülkeler içerisinden bir özel bankanın gerçekleştirdiği ilk sosyal bono olma özelliğini taşıyor. Anlaşma kapsamında; kadın girişimcilere özel, işletme sermayesi olarak kullanmak üzere 36 aya varan vadelerle 400.000 TL’ye kadar finansman sağlayacak. 

Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:  “Garanti Bankası olarak, 2006 yılından bu yana kadın girişimcilere yönelik ürün ve hizmetler sunuyoruz. Ülkemizdeki, kadın girişimcilerin ekonomiye ve istihdama olan katkısının artırılması aynı zamanda işletmelerin finansal ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla kadın girişimcileri teşvik edecek çalışmalara imza atıyoruz. Garanti Bankası olarak, 12 yıldır kadın girişimcilere sunduğumuz finansman desteği 5 milyar TL’ye ulaştı. 2006’da başlattığımız kadın girişimciler destek programımız kapsamındaki çalışmalarımızın bir sonucu olarak IFC ile bu anlaşmayı gerçekleştirdik. Anlaşma kapsamında işini büyütmek isteyen kadın girişimcilere yönelik dünyada ve Türkiye’de ilkleri barındıran sosyal bono ihracıyla işletme sermayesinde kullanmak üzere finansman sağlayacağız. Girişimci kadınların kullanımına özel bir finansman kaynağını ülkemize kazandırmaktan ve onların ekonomik gelişmesine katkıda bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bunun yanı sıra uluslararası sermaye piyasalarında henüz yeni gelişmeye başlayan özel amaçlı sosyal bono ürününü Türkiye’de ilk defa üstelik teminat göstermeksizin gerçekleştirmekten de gurur duyuyoruz. Gerek kadın girişimcilere yönelik çalışmalarımız gerekse sürdürülebilirlik uygulamalarının finansmanı için yurtdışından sağladığımız fonları yenilikçi ürünlerle arttırmaya devam edeceğiz.” 

IFC Avrupa ve Orta Asya Bölgesi Direktörü Wiebke Schloemer de yapılan anlaşmayla ilgili şöyle konuştu: “Kadınların Türkiye ekonomisine katılımının artırılması, istihdam ve ekonomik büyüme için, şu anda kullanılmayan büyük bir potansiyelin hayata geçmesi anlamına geliyor. Garanti Bankası ile hem Türkiye’de, hem de bölgede yaptığımız bu çalışmalar, kadın girişimcilerin projeleri için fon ihtiyacını gidermeyi ve böylece büyüme ve istihdama katkı sağlamalarını hedefliyor.” 

Dünya Bankası Grubu’nun özel sektöre odaklı faaliyet gösteren kuruluşu IFC, ülke stratejisi doğrultusunda Türkiye’de kadın girişimciler ve yöneticilerin finansal hizmetlere erişimini artırmayı hedefliyor. Geçtiğimiz 7 yılda IFC Türkiye’de Kadın Bankacılığı programı dahilinde özel sektöre 61 milyon dolar kredi temin etti, ayrıca kadın tedarik zincirlerini destekleyen programlar ile yönetim kurullarında kadınların artması için girişimleri destekledi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)